Українців залишать без пенсій! Стало відомо, хто в списку “щасливчиків” і чому!

Через рекордний показник дефіциту в ПФУ, українці можуть залишитися без соціальних виплат.

Як відомо, Україна входить в список країн з найгіршими демографічними показниками, оскільки щорічно населення скорочується в середньому на 170 тисяч осіб.

Але є й інша погана новина: молодих і працюючих стає менше, а пенсіонерів – більше. В таких умовах солідарна пенсійна система існувати не може.

Через що в Пенсійному фонді буде дефіцит в розмірі 172,5 млрд гривень. У Мінсоцполітики заспокоюють і стверджують, що це всього лише “брудний дефіцит”.

Тобто, в нього входять не тільки пораховані за формулою пенсії, але і всі надбавки, “дотяжки” і “особливі права”. Однак, зібраних з працюючих українців коштів катастрофічно не вистачає на виплату пенсій пільговикам.

Якщо демографічна ситуація буде і далі погіршуватися, то працюючі українці просто не зможуть більше забезпечувати пенсіонерів, тому вони залишаться без виплат.

Як відомо, в Парламенті вже зареєстрували законопроект про запровадження накопичувальної пенсійної системи. Простіше кажучи, частина зарплати працівники повинні будуть відкладати на особистому пенсійному рахунку, а кошти можна буде отримати при досягненні 60-річного віку.

Але і тут виникає питання, куди можна інвестувати накопичені кошти, щоб їх не “з’їла” інфляція.

У країнах цивілізованого Заходу пенсійними накопиченнями займаються приватні фонди. І навіть там бувають шахрайства. Що стосується України, то при відсутності належного контролю і фінансової стабільності ризики можуть бути в рази вище.

Джерело

Українців залишать без пенсій! Стало відомо, хто в списку “щасливчиків” і чому!