Ківі — корисні властивості про які мало хто знає. 11 причин їсти частіше цей фрукт.

Ківі містить багато корисних речовин, які мають цілющі властивості. На відміну від бананів та яблук, він не має яскравого зовнішнього вигляду, але стиглий смарагдовий м’якуш неймовірно освіжаючий на смак.

Корисні властивості ківі.

  1. Шкірка джерело антиоксидантів.

Шкірка ківі містить величезну кількість натуральних антиоксидантів, які мають протиракову, протиалергічну та протизапальну дію. А також, вона має антисептичну дію проти кишкової палички та золотистого стафілокока. Тому, їжте фрукт разом зі шкіркою, попередньо збривши волоски.

  1. Засіб для схуднення.

Ківі містить ензими, ферменти, клітковину й харчові волокна, які покращують травлення, розщеплюють жири, виводять шлаки та вгамовують апетит. Також, цей фрукт корисно вживати після переїдання або важкої їжі, щоб прискорити травлення та позбавити неприємних відчуттів у шлунку.

  1. Імуностимулююча.

Велика кількість вітаміну С стимулює імунітет, особливо в сезон застудних захворювань. Один ківі на добу, допоможе підтримати організм в боротьбі з хвороботворними мікроорганізмами. Також, він нормалізує обмінні процеси та захищає організм від дії вільних радикалів й процесів передчасного старіння.

  1. Корисний для плоду.

Ківі містить багато фолієвої кислоти, яка необхідна для нормального виношування дитини. Фолацин приймає участь в процесах кровотворення, росту клітин та функціонуванні нервової системи й головного мозку.

  1. Для нормальної роботи серця.

Калій, який міститься в ківі, нормалізує роботу серцевого м’яза, зміцнює судинні стінки, регулює тиск, виводить зайву рідину, чим усуває набряки.

  1. Проти анемії.

Ківі є джерелом заліза та допомагає нормалізувати рівень гемоглобіну при анемії. Також, цей фрукт попереджає розвиток тромбів та холестеринових бляшок.

  1. Запобігає утворенню каменів.

Ківі виводить з організму солі, чим запобігає утворенню конкрементів та піску в нирках й жовчному міхурі. Це є чудовою профілактикою нефриту, пієлонефриту та холециститу.

  1. Для волосся, шкіри та нігтів.

Ківі регулює пігментацію та запобігає розвитку сивини. Цинк, що міститься в плоді, зміцнює волосся та нігтьову пластину. А вітаміни А та Е покращують загальний стан шкіри й запобігають передчасному старінню.

  1. Для роботи ШКТ.

Ферменти й ензими, які містяться в ківі, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту та позбавляють від печії.

  1. Для центральної нервової системи.

Ківі допомагає боротися з неврозом, стресом, розладами сну та депресією. А також, він є джерелом сил та енергії на цілий день.

  1. Профілактика розвитку онкології.

Бета-каротин, вітамін С, В6 та В9 попереджують розвиток ракових пухлин та допомагає швидко засвоїти корисні речовини.

Вживайте цей корисний та смачний екзотичний фрукт і будьте здорові.

Источник: facedobra.com

Ківі — корисні властивості про які мало хто знає. 11 причин їсти частіше цей фрукт.