У М0сковlю на opганu: вuкрили вlдому клlніку, яка займалась дuтячою чорн0ю тpанcnлантологlєю

Один з підлітків виявився дитиною колишнього поліцейського.

Скупники людських органів намагалися вивезти до Росії чотирьох підлітків, щоб вирізати у них на продаж частину печінки. Про це в інтерв’ю сайту “Сьогодні” розповів начальник профільного департаменту Нацполіції Артем Крищенко.

“Минулого року в Києво-Святошинський суд ми направили таку справу. Її суть: нам надійшла інформація, що чотирьох неповнолітніх з Київщини ділки намагалися відправити до Москви для видалення частини печінки. Ми взяли ці відомості в розробку, вони підтвердилися, потім вийшли на чотирьох фігурантів. Підлітками рухало бажання швидко розбагатіти. Один з них, до речі, був сином колишнього поліцейського”, – говорить Артем Крищенко.

У поліції уточнили, що злочин було припинено і дітей не дали вивезти з України.

“Ми встановили, що вербувальники, обіцяючи підліткам по кілька тисяч доларів, відвезли їх до приватної клініки тут, в Україні, там у них взяли аналізи. Після цього покупець печінки оплатив проїзд, але ми вчасно припинили цей злочин. Додам, що найближчим часом очікуються гучні затримання. Зараз в розробці інформація про продаж дітей і багато іншого”, – додав Артем Крищенко.

У М0сковlю на opганu: вuкрили вlдому клlніку, яка займалась дuтячою чорн0ю тpанcnлантологlєю