Візьміть манку і забудете про мурах на ділянці. Цим безвідмовним способом ще моя бабуся користувалася

Отже, нам знадобиться 300 г манки і 100 г цукрової пудри. Обидва інгредієнти необхідно як слід перемішати між собою. Готовий склад щедро розсипте навколо мурашника і в місцях скупчення мурашок (наприклад, на особливо завантажених шляхах).

Мурахи не зможуть встояти перед такою щедрою ласою закускою і почнуть посилено поїдати її самі, замість того, щоб нести в мурашник королеві (останній, втім, теж дещо перепаде на її біду). У цих суворо зарегламентованих комах індивідуальні егоїстичні потреби візьмуть верх над колективними інтересами.

Ви думаєте, наївшись від пуза, мурахи тимчасово перестануть розносити тлю по ділянці, яка, немов дійна корова, що дає їм солодкуватий нектар? Ні, спосіб діє простіше — манка розбухає всередині маленьких хітинових тілець, в результаті чого мурахи гuнуть, в буквальному сенсі луснувши зсередини.

Деякі намагаються врятуватися втечею. В цьому випадку потрібно щедро посипати солодкою манкою всі шляхи до відступу. Тих, хто не встиг вчасно збігти і не загuнув смepтю хоробрих, слід добити розчином нашатирного спирту, розведеного з чистою водою (50 мл на 10 л).

Інший варіант передбачає розсипання манки прямо по мурашнику. В даному випадку при розбуханні крупа намepтво перекриє всі входи-виходи, в результаті чого мaтка, яка знаходиться в глибині, позбувшись повноцінного збалансованого харчування, загuне від голодної смepті. Але не будемо сумувати за нею дуже довго.

Навіть якщо цього не відбудеться, то на набряклій манці дуже скоро почне посилено розвиватися гpuбок, який змусить мурах підшукувати для себе більш прийнятне місце.

Основний ефект настає вже через 2-3 дні після обробки. Через 1 — 1,5 тижня мурашник повністю порожніє.

Як Вам спосіб? Схоже, виробникам інсектицидів саме час почати панікувати?

Источник

Візьміть манку і забудете про мурах на ділянці. Цим безвідмовним способом ще моя бабуся користувалася