«Генпрокурор має бути з яйцями. Мені подобається Андрій Портнов як генпрокурор» — «слуга народу» Дубінський. ВIДЕО

Ідеальним кандидатом на посаду генерального прокурора України міг би стати заступник глави адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов.

Як передає Цензор.НЕТ, про це депутат заявив у прямому ефірі телеканалу «НАШ», відповідаючи на запитання ведучої, хто б, на його думку, міг бути гідним кандидатом на цю посаду.

«Мені здається, що генеральний прокурор повинен бути такою людиною з яйцями, який готовий прийти, взяти і за законом, і абсолютно в рамках своїх повноважень займатися розслідуванням злочинів. Зараз, виходячи зі спілкування, яке у мене було з різними представниками нашої партії, близько прокурорськими чиновниками, то мені дуже подобається Андрій Портнов як генеральний прокурор. Але ми розуміємо, що це неможливо як політичне рішення», — сказав Дубінський.

Як альтернативу він запропонував заступника голови Офісу президента Андрія Смирнова.

«Це людина, яка в ОП відповідає за судово-прокурорську вертикаль і правоохоронні органи. По-моєму, цілком прекрасний кандидат для того, щоб пересаджати всю цю шоблу», — заявив нардеп.

Також Дубінський уточнив, що заважає призначити Портнова.

«По-перше, це політичне рішення. Якщо на нього президент буде готовий, це був би класний варіант, я б його підтримав. Але я думаю, що це дискусійне питання, а нам потрібно зараз швидко перейти до роботи Генеральної прокуратури, як і до роботи Кабміну, як і до нормальної роботи парламенту», — висловився політик.

Зазначимо, Андрій Смирнов — відомий український адвокат. Він захищав лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана, ексглаву фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, а також головного редактора проросійського видання «Страна.ua» Ігоря Гужву.Джерело: https://censor.net.ua/ua/v3180140

«Генпрокурор має бути з яйцями. Мені подобається Андрій Портнов як генпрокурор» — «слуга народу» Дубінський. ВIДЕО