Українці повністю звільнюються від сплати комуналки через kоронавірус. Потрібно лише…

Як відомо, світ продовжує боротися з поширенням сmертельного коронавируса. Україна оголосила карантин, закрила кордон, також закривають торговельні центри, заклади швидкого харчування, ресторани, кафе і бари. До всього іншого, громадянам дали можливість не оплачувати комунальні послуги вчасно.

Український уряд офіційно домовився з облгазами та обленерго, на час карантину постачальники комунальних послуг не будуть відключати споживачів за несплату рахунків. Про це повідомив глава профільного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

Так на час карантину в Україні не будуть діяти штрафи за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ. А ті українці, які виявляться в боржниках, не будуть втрачати свої субсидії.

У наступному опалювальному сезоні субсидії можуть позбавити тільки тих, у кого є прострочення по оплаті житлово-комунального господарства за два або більше місяців.

Влада також закликають громадян оплачувати комунальні рахунки онлайн, наприклад, в інтернет-банкінгу і, по можливості, уникати відвідування центрів обслуговування і банківських відділень.

Особливо, це стосується тих, хто знаходиться в зоні ризику зараження коронавірусів (люди старше 50, з хронічними захворюваннями і зі слабким імунітетом).

Додамо, “Укрпошта” під час карантину буде працювати в звичайному режимі. Більш того, компанія продовжить доставляти пенсії та грошові виплати, а також надасть пенсіонерам можливість оплачувати комунальні платежі не виходячи з дому. Також пенсіонерам будуть доставляти побутові товари і продукти першої необхідності.

Джерело

Українці повністю звільнюються від сплати комуналки через kоронавірус. Потрібно лише…