“Задихалась, а її відправили додому”: жахаючі подробиці смерті від коронавірусу 33-річної жінки з Буковини

У Чернівецькій області від коронавірусу померла 33-річна жінка, котра на 2 день після підвищення температури звернулась до медиків.

Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на телеграм-канал “CORONAVIRUS | КОРОНАВИРУС | ЭКСТРЕННО”.

Померлу звали Тетяна, вона мешкала в одному із сіл Чернівеччини. 7 березня у неї підвищилась температура. Через два дні жінка звернулась до медиків. У неї діагностували пневмонію. Їй виписали антибіотики і відправили додому. Вночі жінці стало погано, вона задихалась та непритомніла. Її госпіталізувала сільська швидка допомога. Далі жінку відправили у Чернівці. Там її помістили у спеціальний бокс, в якому не було кнопки екстренного виклику.

Як наслідок, у жінки почались судоми, вона втратила свідомість. Реанімаціні заходи їй уже не допомогли. Медики причиною смерті жінки назвали епілепсію. Проте тест підтвердив, що покійна хворіла коронавірусом.

Також видання buknews.com.ua опублікувало лист матері покійної до журналістів:

“Тетяні було 33… Без мами лишилося двоє дітей… Я вважаю, що мою доньку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі була надана перша допомога…

У неї була супутня неврологічна патологія – пухлина біля центрального стовбуру головного мозку (кавернозна ангіома продовгуватого мозку). У жовтні 2016 року її прооперували в Києві успішно, останнім часом почувала себе нормально.

7 березня у Тетяни піднялася температура. Вона думала, що це звичайне ГРВІ. 2 дні не проходило і вони викликали з Вашківців лікаря. Проконсультувавшись, призначили антибіотики, стало знову гірше. 13 березня поїхала у Вашківці, зробила знімок – там двостороння пневмонія. Розуміючи з чоловіком, що автомобіль швидкої у їхньому селі скоро розпадеться, поїхали одразу ж до обласної лікарні самі ввечері у п’ятницю, 13 березня. У відділенні пульмонології на них визвірилися, мовляв, чого прийшли без направлення. Послухали і сказали, що хрипів немає, а на знімку – все добре.

Відтак, на приймальному їх нікуди не направили більше і вони поїхали додому. Покійна мала фармацевтичну освіту і розуміла, що її стан почав погіршуватися. Тому вирішила перейти на сильніший антибіотик. Однак вночі почала задихатися і вранці 14 березня в суботу їй викликали сільську швидку.

Ця швидка ледве доїхала до Чернівців, оскільки вона тиждень на ремонті, а тиждень працює. Одразу ж Тетяну направили у інфекційне відділення з підозрою на коронавірус. Дівчина з приймального покою йшла туди пішки, бо крісло каталки не знайшли. Підключили систему. Пізніше в неї почався судомний приступ – через невчасно надану медичну допомогу і інтоксикацію організму.

Можливо, лікарі не звернули увагу, що під час видалення пухлини їй капали сильні антибіотики і організм має резистентність до слабких. В інфекційному відділенні стан погіршувався. Інтоксикація і постійна субфібрильна температура викликали судоми. Жінка втратила свідомість в понеділок близько 17.00 вечора. Кнопки виклику у боксах не працюють і хтозна, скільки вона там лежала, поки її знайшли. Реанімаційні заходи результату вже не дали – в 19.20 Тетяни не стало…

Лікарі поставили діагноз – епілептичний приступ, якого в неї в житті жодного разу не було. Нам відомо, що лікарі не могли знайти вен – через це не докапували розчини, бо голка виходила з вени. Чомусь не робили венорезекцію (вивід вени під ключицю), щоб повноцінно провести дезінтоксикаційну і антибактеріальну терапію, як і рекомендовано при вірусних пневмоніях”.

Смерть пацієнтки в департаменті охорони здоров’я пояснили тим, що вона страждала на велику кількість хвороб. І через супутні хвороби, які в неї загострилися, померла.

Нагадаємо, станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних.

Источник: vgolos.com.ua

“Задихалась, а її відправили додому”: жахаючі подробиці смерті від коронавірусу 33-річної жінки з Буковини