Інформація про смepть 14-річної школярки в Сумах підтвердилася. Попередньо став відомий діагноз

Нагадаємо, 18 березня на сайті http://www.odindoma.sumy.ua з’явилася інформація, що в обласному центрі померла школярка.

Сайт посилався на заяву в ефірі ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne Андрія Пальчевського.

«Сьогодні надійшла інформація, що 14-річна дівчинка у місті Суми загинула. Діагноз попередньо був свиний грип. Але яким чином ми можемо знати, який це був грип, якщо у нас немає тест-систем», — сказав він.

Сьогодні під час брифінгу в Сумській ОДА інформацію про смерть дівчини підтвердив начальник управління охорони здоров’я області Дмитро Кравцов. Діагнозу, від якого саме померла дитина, він не назвав, ссилаючись на лікарську таємницю.

Також підтвердив, що тестування на коронавірус COVID-19 їй не робили. Натомість дівчинку, за його словами, перевіряли на інші штами грипу. Про результати цих аналізів Дмитро Кравцов на прохання журналістів не розповів.

Нагадаємо, на 18 березня в Сумській області тест-систем для швидкого визначення коронавірусу COVID-19 досі немає, окрім Шосткинської ЦРЛ. Туди із бюджету Шосткинської об’єднаної територіальної громади придбали 50 таких тестів.

Джерело

Інформація про смepть 14-річної школярки в Сумах підтвердилася. Попередньо став відомий діагноз