Я ненавиджу Радянський Союз за те, що його тіні ходять по нашій державі… Я ненавиджу Совецького монстра за те, що… — Cенцов

Я ненавиджу Радянський Союз. За те що при утворенні цієї держави поклали мільйоні життів у громадянську війну, щоб спробувати здійснити утопічну ідею. Я ненавиджу Радянський Союз за те що ця ідея виявилася оманою, створивши кровавий режим. За те, що заганяли людей до колгоспів, забираючи їх майно, а хто вмів заробляти на землі, слали у Сибір на загибель.

Я ненавиджу ту прокляту державу за десятки мільйонів загублених душ у репресіях, Голодоморі, Другої світової війни, коли спочатку вона ліквідувала практично увесь командний состав армії, а потім закидала ворожі кулеметі тілами своїх бійців.

За те що вона знайшла винних у вигляді кримських татар, чеченців, калмиків та інших. За те що, усі сили ця держава витрачала не на те, щоб її громадяни жили щасливо та у достатку, а щоб розповсюджувати свій вплив по всьому світу, продовжуючи утворювати рабськи країни-сателіти.

Але найголовніше за що я ненавиджу СРСР за те що вони брехали своєму населенню десятиліттями. За те, що ми і досі не можемо позбутися його наслідків.

За те, що він досі у голові у більшості росіян, які бажають його відтворення і тому підтримують агресію Путіна проти України.

Я ненавиджу Совецького монстра за те, що його тіні ходять й по наший державі, не даючи їй перетворитися на щось краще, не відпускаючи її із болота корупції, популізму та брехні.

Що наші люди, на жаль не усі вижили з себе цей совковий спосіб мислення. Як наслідок ми гальмуємо у руху до Європи та справжніх реформах. Замість будівлі чесної держави, створюються мутні схеми, вбиваються та переслідуються активісти, а головне знову прикидаються і брешуть.

Oleg Sentsov

Я ненавиджу Радянський Союз за те, що його тіні ходять по нашій державі… Я ненавиджу Совецького монстра за те, що… — Cенцов