“Ця машина вас пожирає”: Мосейчук “рознесла” Ляшка в прямому ефірі. Треба рятувати!

Вже 5 тижнів, як Україна “карантинить”, а кількість хворих коронавірусом різко зростає. У цих умовах лікарні залишені на самих себе – ніякої допомоги від держави.

Про це розповів в ефірі “Право на владу” голова Кременецької районної ради Тернопільської області Володимир Стефанський. Він звернувся до головного санітарного лікаря Віктора Ляшка з проханням про допомогу.

“На сьогодні ні фінансової допомоги, ні копійки з держбюджету район не отримав для боротьби з коронавірусом. Ті гроші, які ми виділили зі свого районного бюджету, ті гроші, які зібрали волонтери – це разом приблизно мільйон грн. Але вони не можуть забезпечити 2 лікарні необхідними засобами … Хотілося б, щоб звернули увагу на ту передову боротьби з коронавірусом”, – зазначив Володимир Стефанський.

Він додав, що мова йде не так про гроші, як про необхідні спецзасоби.

Вже не один спецрейс із спецзасобами для боротьби з коронавірусом Україна зустріла і з Кореї, і з Китаю – і все це, як в суху землю. Куди все це дівається і чому воно не доходить до лікарень – залишається загадкою.

“Воно так і буде тривати, поки не будуть дотримуватися алгоритмів, які затверджені МОЗ. Якщо кожен політик на місцях буде вирішувати, що саме в цю лікарню повинні бути госпіталізовані хворі з коронавірусом, а потім звертатися до міністерства охорони здоров’я, ми отримаємо аналогічну ситуацію. Є розроблені чіткі алгоритми, визначені і затверджені заклади охорони здоров’я, які повинні приймати хворих Covid-19. Вони повинні заповнюватися пацієнтами, після цього переходимо на другу стадію “, – відповів на звернення голови Кременецького райради Ляшко.

Ведуча програми засудила головного санлікаря за такі слова і нагадала йому про людяність.

“Знаєте, ваші колеги, пан Віктор, які з вами працювали, кажуть, що головний державний санітарний лікар дуже змінився, коли став головним державним санітарним лікарем. Тому що ви перетворюєтеся на чиновника. Ця машина Вас пожирає. Ви перетворюєтеся в чиновника. А в період пандемії ще цінуються такі якості, як людяність. І коли людина говорить про те, що у них завал і аврал і форс-мажор, очевидно не про алгоритми треба говорити, які всюди порушені, а треба думати, як рятувати конкретний район “, – різко відповіла Мосейчук Ляшко.

Джерело

“Ця машина вас пожирає”: Мосейчук “рознесла” Ляшка в прямому ефірі. Треба рятувати!