«Нам тeрмiнoвo потрібно врятувати монахів у Лаврі»: Путін направляє «гумконвой» до Києва

Мова нібито йде про лікарські препарати, дезінфікуючі засоби, маски, рукавички, загальною масою більше двох тонн.

Після того, як з’явилася новина про масове зараження коронавірусом священиків і ченців Києво-Печерської лаври, в російській пресі стали писати про бажання вірян допомогти хворим.

За інформацією ТАСС, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова звернулася до українського омбудсмена Людмилі Денисової з проханням про сприяння в доставці гуманітарної допомоги від російських віруючих.

Мова нібито йде про лікарські препарати, дезінфікуючі засоби, маски, рукавички, загальною масою більше двох тонн.Людмила Денисова підтвердила цю інформацію «ВВС News Україна», зазначивши, що розповіла російській колезі, як має відбуватися цей процес і куди слід звертатися. Український омбудсмен додала, що не вирішує таких питань, а тільки контролює дотримання прав людини.

Нагадаємо, в Києво-Печерській лаврі захворіли понад 100 осіб. Крім того, коронавірус виявили у викладачів і студентів Київської духовної академії і семінарії.

Також захворіли монахи Іонінського монастиря, Свято-Покровського Голосіївського чоловічого монастиря, жіночого Головчинецького монастиря.

«Нам тeрмiнoвo потрібно врятувати монахів у Лаврі»: Путін направляє «гумконвой» до Києва