ВАЖЛИВ0! Завтра Кабмін відкриє ринки по всій Україні

Після хвилі протестів фермерів, яка пройшла по всій Україні, Кабінет міністрів завтра прийме рішення відкрити 280 продовольчих ринків по всій країні вже до кінця тижня.

Про це заявляє прес-служба президента.

Як говориться в повідомленні, питання відкриття ринків було піднято на нараді президентом України Володимиром Зеленським.

“Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання і харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановимо чіткі правила і давайте дозволимо відкрити. Треба вчитися жити і працювати в нових умовах “, – сказав він.

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що планується створити чіткі правила їх роботи, а також ввести санкції за недотримання цих правил.

“Це (майбутнє відкриття ринків – Ред.) Стало можливим завдяки тому, що МОЗ та Мінекономіки розробили чіткі критерії роботи і алгоритм контролю. Йдеться про відкриття більш ніж 280 продовольчих ринків по всій території України, які зможуть функціонувати з дотриманням жорстких санітарних норм” , – повідомив Шмигаль у себе в Telegram-сторінці.

За його словами, перелік ринків може бути розширений, якщо інші ринки зможуть забезпечити відповідні умови роботи.

“За порушення вимог буде встановлена ​​відповідальність, аж до закриття ринків на певний період”, – заявив Шмигаль.

Джерело

ВАЖЛИВ0! Завтра Кабмін відкриє ринки по всій Україні