Крaщoгo і гoдi бyлo чекати: Врaнцi Зeлeнcький пoвiдoмuв прeкрaснy і довгоочікувану нoвинy

Вже з 11 травня відкриються торговельні центри, кафешки, ресторани, заклади громадського харчування, запустять транспорт і пустять людей на роботу ( Ред. В кінці матеріалу список обмежень, які будуть зняті з 11 травня )

Про це в п’ятницю, у свому черговому відеозверненні до громадян заявив президент України Володимир Зеленський

«До початку пом’якшення карантину залишилося 10 днів. Повинні розуміти, що наша країна поступово наближається до піку ситуації. Попереду травневі вихідні. Попереду – вирішальний шторм. Але я вірю, що ми витримаємо і пройдемо його разом. Святкуйте будинку. І не забувайте, що пом’якшення карантину заплановано з 11 травня. У нас є чіткий поетапний план, за яким усі поступово буде відкриватися. І обов’язково настане етап, коли бажані парки, кафе, кінотеатри і метро – запрацюють. Але як швидко це станеться – залежить тільки від вас », – розповів президент.

«Розуміємо, що є підприємці, які не працювали під час карантину, а отже, не зможуть показати банку дохід. Незважаючи на це, вони отримають необхідні гроші, тому що гарантом виступить держава. Всього на цю програму планується до 30 мільярдів гривень. Додатково шість мільярдів направлено на збільшення мінімальної допомоги по безробіттю, а також на допомогу роботодавцям, які через коронавируса зупинили діяльність. Вони зможуть отримати від держави компенсацію для виплати зарплат своїм працівникам », – заявив президент.

Повідомляється, що влада планує запустити антикризову програму соціального захисту сімей. За словами президента, підприємці першої і другої груп платників податків зможуть отримати допомогу на дитину у віці до десяти років.

«Після узгодження з бюджетним комітетом Верховної Ради, яке, я впевнений, обов’язково станеться, понад 300 000 сімей фізичних осіб – підприємців зможуть отримати таку допомогу. Розмір виплати – близько двох тисяч гривень, програма буде діяти на час карантину і один місяць після його відміни », – заявив Зеленський.

Що саме планується?

З 11 травня поступово будуть зняті такі обмеження:

Запустять громадський транспорт . З 11 травня по всій країні запрацюють маршрутки і автобуси (крім метро).

Пустять людей на роботу . З 11 травня країна запрацює в повному обсязі.

Відкриються всі магазини і торгові центри . З 11 травня всі магазини і торгові центри будуть працювати в колишньому режиму.

Відкриються ресторани і кафешкі.

Пустять міжрегіональні поїзди.

Відкриють кордони

Всі ці обмеження будуть зняті поступово з 11 травня до 25 травня.

Крaщoгo і гoдi бyлo чекати: Врaнцi Зeлeнcький пoвiдoмuв прeкрaснy і довгоочікувану нoвинy