Увага! Репост!!! Вже добралися до музею -заповідника Пирогово. Вирубують лісові насадження з перспективою забудови.

Увага! Репост!!! Кому не байдужа доля Пирогова та Феофанії, кому не байдужа доля особливо-цінних земель – прошу уваги, поширення та участі!

5 травня 2020 року – продовжують дорізати невеликий ліс на земельній ділянці в охоронній зоні Національного музею народної архітектури та побуту в Пирогові! 

Це земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:79:107:0002 площею 16, 0136 га. Крім того, що це охоронна зона музею, згідно чинного Генерального плану міста Києва ця ділянка ще й входить в зону охорони пам’яток культурної спадщини та Південного історичного ареалу м. Києва.

Отже те, що це земля історико-культурного призначення – а значить згідно ст. 150 Земельного кодексу України вона відноситься до особливо цінних земель, не зупиняє забудовника в своїх планах фактично знищити цю територію та забудувати висотками. Мало того, нещодавно поданий Прокуратурою м. Києва судовий позов до “орендаря” ділянки, здається, лише пришвидшив дії по винищенню дерев – адже забудовник зрозумів, що “пригорає” і потрібно поспішати! Та й ще режим карантину тут став у нагоді – бо зручний для забудовників і сприяє активізації їх активності.

Так от, Прокуратура міста Києва подала судовий позов про скасування рішення про державну реєстрацію речових прав та запису про речове право! Виявляється, так званий орендар цієї ділянки – а це в нас СТОВ “Агрокомбінат “Хотівський” – втратив право на оренду – оскільки вона фактично була розірвана за угодою сторін ще в 2007 році! Це було зроблено задля того, щоб землю могли забудувати фіктивні житлові кооперативи, яким тоді Київрада пороздавала абсолютно безкоштовно сотні гектарів особливо цінних земель на Феофанії, в Пирогові та Жуковому острові! Саме у форматі “житлових кооперативів” (так зв. ОКЖК) було юридично зручніше забудувати всі ці землі!

Оскільки схема з кооперативами не пройшла, то вирішили діяти так, як залишається можливим! Отже, сільськогосподарське (!) товариство з обмеженною відповідальністю “Агрокомібанат “Хотівський”, який втратив право оренди – буде забудовувати Феофанію-Пирогів! Але навіть якщо припустити, що договір оренди є чинним – то він передбачає (увага!) ТОВАРНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ВИРОБНИЦТВО – і аж ніяк не будівництво! Отже, під цей розірваний договір оренди 20.12. 2018 році в злочинний спосіб “Агрокомбінату “Хотівський” в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно було зареєстровано право на користування даною земельною! А вже 26.12.2018 в не менш злочинний спосіб “Хотівському” були видані містобудівніі умови та обмеження (МУО) для проектування будівництва від Департаменту містобудування та архітектури КМДА – що вкотре підкреслює тісну спайку незаконних забудовників та київської влади! 

Перша масова вирубка дерев, нагадаю, на цій ділянці була здійснена в січні 2020 року (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2741072422656802&id=100002622126461).

Всього згідно акту зелених насаджень, що підлягають видаленню – мають зрізати 2779 дерев! Це невеликий ліс – причому балка, тобто яр, усіяний лісом. Нині дорізають те, що не дорізали в січні.

Чи можливо щось змінити? Практика показує, що ніколи не варто складати руки! Тому, закликаю, крім всіх інших доцільних дій, підтримати прокурора в суді! Перше засідання в судовій справі 910/5217/20 призначено на 13.05.20 о 12:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 6

За матеріалами сторінки Михайла Погребиського

Увага! Репост!!! Вже добралися до музею -заповідника Пирогово. Вирубують лісові насадження з перспективою забудови.