А він таки не жартував: Перша заява Саакашвілі на посаді показує – ми не помились. Це заміна Шмигаля

Новопризначений глава Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі заявляє, що для допомоги українській економіці потрібно в першу чергу звільнити бізнес від адміністративного втручання.

“Зараз до України йде велика криза, пов’язана з коронавірусом у світі. Перше, що треба зробити, щоб допомогти економіці, це звільнити бізнес без адміністративного втручання. Є велика кількість регуляцій, від яких треба звільнятися, і головне слово – це свобода.

На першому етапі треба забрати безглузді регуляції у податковій сфері, митниці, де заповняють велику кількість папірців. Все, що стосується свободи введення бізнесу”.

Коментуючи питання медичної реформи, він вислови думку, що систему повністю потрібно змінювати, бо “спроби частково змінювати нічого не приносять”.

Саакашвілі каже, що його офіс буде всередині Офісу президента, бо це традиційний орган, який розташований при главі держави.

Окрім того, Саакашвілі прокоментував відкликання посла Грузії:

“А можна нескромне питання? Чим цей посол, якого «відкликали» буде добиратися додому?”

Якщо серйозно:

1. Президент Зеленський за те, щоб Україна розвивала відносини з Грузією при будь-якій владі там, і я це повністю підтримую. Це мудра державницька позиція.

2. Грузинський народ не дозволить жодній владі Грузії хоч на краплю погіршити відносини з Україною або навіть натякати на це.

А взагалі я думаю, що між Грузією і Україною все буде добре і близьким, дружнім відносинам наших двох країн просто немає іншої альтернативи.

В свою чергу, як зазначає журналіст Юрій Бутусов:

Саакашвілі не той гравець, якому потрібні чужі ноти – він чудово розбирається в будь-якій грі сам. Враховуючи, що уряд Шмигаля на даний момент також виглядає тимчасовим, Саакашвілі буде виступати як бронепоїзд, який президент припаркував на запасному шляху.

Думаю, що Саакашвілі буде намагатися стати опорою для Зеленського. Не бачу перспектив особистого конфлікту. Справа в тому, що конфлікт із Зеленським знову відкриває шлях до позбавлення громадянства, Зеленський – це людина, яка Міхеіла знову легалізувала і повернула в українську політику.

Але конфлікти у Саакашвілі у владі, безсумнівно, будуть, і багато шоу ще попереду. Думаю, що об’єктами атаки Міхеіла обере не Зеленського, не Єрмака і не Шефіра – а якісь очевидні управлінські провали, і високопоставлених політиків, які відповідають за різні галузі, де зміни не відбулися взагалі.

Саакашвілі спробує структурувати ті фрагменти влади, де його готові сприймати або де він може радикально і зримо змінити ситуацію.

Багато українців вважає, що Саакашвілі це майбутня заміна Шмигаля. Адже кредиту довіри, як у Гончарука у Шмигаля не має, якщо він проявить себе як неефективний менеджер, з ним попрощаються – зазначають багато телеграм каналів, посилаючись на свої джерела в ОП.

А він таки не жартував: Перша заява Саакашвілі на посаді показує – ми не помились. Це заміна Шмигаля