Українці втратили дар мови: в МОЗ зізналися, що потрібно створити психологічний вплив, який би змусив громадян боятися зараження.

Про те, як влада впливали на громадян України при введенні карантину , повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі каналу “Україна 24“. 

– Чому ми не можемо відразу запускати громадський транспорт? Мене не так турбує проблема інфікування в громадському транспорті, як то, що відкривається доступність і починається міграція громадян.

 Замість того, щоб самоізолюватись, люди, отримавши доступ до пересування, без потреби почнуть відвідувати певні об’єкти: на ринки відправляться літні громадяни і так далі. З цієї причини велика міграція призводить до порушення всіх принципів карантину, – пояснив він, передає segodnya.ua.

Тому, як повідомив Ляшко, на населення потрібно створити психологічний вплив, яке б змусило громадян боятися зараження.

– Коли ми закривали парки, робили дезінфекцію доріг – це було питання не тільки впливу на епідеміологічний, скільки на психологічний процес. Коли закрито, то у людей з’являється почуття тривоги. Вони не бачать інфекцію, тому потрібен психологічний ефект. Через це ефекту в українців з’являлося відчуття небезпеки і потреби в дотриманні карантину, – заявив він.

Українці втратили дар мови: в МОЗ зізналися, що потрібно створити психологічний вплив, який би змусив громадян боятися зараження.