Кремль в шoцi: Президент Білорусі Лукашенко під час “Параду Перемоги” 9 травня в Мінську демонстративно відмовився від Георгієвської стрічки

У столиці Білорусі Мінську в даний час проходить парад на честь свята Дня Перемоги, в якому беруть участь приблизно 3 тисячі військових і понад 150 тисяч одиниць техніки.

У суботу, 9 травня, в честь 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Білорусі проходить Парад Перемоги: близько 3 тисяч військовослужбовців і понад 150 одиниць техніки, у тому числі нові модернізовані зразки, стали учасниками параду.

Трансляцію параду Перемоги веде Youtube-канал  CTVBY , передає Діалог.UA.

Також в заході бере участь президент Білорусі Олександр Лукашенко. Примітно, що влада країни прийняла принципове рішення і відмовилися від використання георгіївських стрічок , які отримали широке поширення на території Росії під час святкувань з нагоди 9 травня.

Лукашенко ще кілька років тому синхронно з Україною після окупації Криму і вторгнення на Донбас відмовився від використання георгіївських стрічок, побоюючись просування російського світу. На білоруських чиновників повсюдно використані символи та стрічки в кольорах білоруського прапора.

Другим примітним моментом, який впадає в очі є практично повна відсутність масок як засобів захисту , незважаючи на бурхливу в країні епідемію коронавируса. Олександр Лукашенко публічно протягом декількох останніх тижнів заявляє про те, що що загроза епідемії є штучно роздутою. При цьому в Москві через пандемію коронавируса парад з нагоди 9 травня скасували.

 

Кремль в шoцi: Президент Білорусі Лукашенко під час “Параду Перемоги” 9 травня в Мінську демонстративно відмовився від Георгієвської стрічки