Обурюєтеся, що втратили роботу за кордоном? Хочете на заробітки за кордон? Добре, але спершу кожен…

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не блокуватиме виїзд заробітчан за кордон за умови надання країною-замовником контракту на роботу хоча б на три місяці.

Країна, в яку їдуть працювати українці, повинна брати на себе певні обов’язки

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна відпускає всіх заробітчан за умови, якщо інша країна бере на себе обов’язки за їх проживання, медичну страховку. Про це заявив президент на брифінгу в Закарпатській області, передає кореспондент РБК-Україна.

Зеленський заявив, що важливо розуміти, щоб завтра людини, якого взяли на роботу в іншій країні, «не викинули на вулицю”.

“Ми відпускаємо всіх заробітчан, коли країна, яка дипломатичними зв’язками з нами зв’язується, бере на себе обов’язки. Що та людина, яку вони беруть на роботу, з його згоди приїжджає туди. Що у нього є, де жити, медична страховка і ми впевнені , що, якщо щось станеться з цією людиною. А у нього контракт, наприклад, на три місяці, на шість, на рік, різні. Щоб його завтра не викинули на вулицю “, – заявив він

Раніше в Міністерстві закордонних справ заявили, що одним з головних умов для працевлаштування українських громадян за кордоном в умовах пандемії коронавируса є забезпечення їх якісним медичним страхуванням. Також в уряді заявили, що дозволять здійснювати перевезення українців чартерними рейсами.

Відзначимо, Кабмін вже отримав запити на працевлаштування українців за кордоном з Австрії, Фінляндії, Данії, Норвегії. Крім того, планується масштабна відправка українських заробітчан в Ізраїль, де їх чекають більше 40 працедавців.

Обурюєтеся, що втратили роботу за кордоном? Хочете на заробітки за кордон? Добре, але спершу кожен…