Порошенко: За допомогою них Росія вбuває. Вимагаю від Зеленського неrайно скликати засідання РНБО

Вимагаю від президента Зеленського негайно скликати засідання РНБО і продовжити заходи щодо заборони російських соціальних мереж та каналів в Україні. Те, що я зробив 5 років тому.

Пам’ятаєте, скільки каміння було кинуто у мене, коли я виніс на розгляд Ради національної безпеки й оборони питання щодо заборони російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники»? Скільки тоді казали, що це є порушення свободи слова, що це ні в якому разі не можна робити? Аж допоки не були знайдені дані підписників «ВКонтакте» і «Одноклассники» у ФСБ.

Пам’ятаєте, скільки критики було на мою адресу, коли «Россия 24», «Russia Today», «ОРТ» та інші були заборонені для трансляції в Україні? Тоді ми створили законодавчу базу і це зробили.

Треба створити умови для, у тому числі, російськомовних громадян Європи і Сполучених Штатів, щоб мати панєвропейський, панамериканський російськомовний канал, який дасть можливість чути альтернативну точку зору. Бо коли люди сидять на голці «Russia Today» або «Россия 24» — дуже легко дурити і підтримувати п’яту колону всередині держави.

Зусилля, які нам треба спрямовувати на інформаційну протидію гібридній агресії аж ніяк не менш важливі, ніж ті зусилля і кошти, що ми виділяємо на оборону держави.

Петро Порошенко
Порошенко: За допомогою них Росія вбuває. Вимагаю від Зеленського неrайно скликати засідання РНБО