Солодкі помідори з цибулею без стерилізації на зиму

Рясний урожай помідорів ставить питання, як зберегти їх до кінця року, щоб взимку не купувати їх набагато дорожче. Спробуйте цей цікавий, простий і смачний рецепт  консервованих помідорів з цибулею, які не потрібно стерилізувати.

Ділюся рецептом приготування:
Помідори ретельно вимити і обсушити. Цибулю очистіть і наріжте не дуже тонкими кільцями. Досить товщини близько 5 мм. Ретельно очистіть і простерилізувати банки і кришки в киплячій воді. Опустіть по 5 зубчиків на дно кожної банки, покласти гвоздику і кинути кілька кілець цибулі, розкласти помідори якомога щільніше один до одного, щоб вони покрили все дно. До першого шару помідорів знову додати кілька кілець цибулі. Поверх них знову розкладіть помідори і так далі, поки банка не наповниться по вінця.

Закип’ятіть воду в чайнику і залийте нею помідори. Накрийте банки кришками, але не закручуйте. Дайте їм постояти приблизно 15-20 хвилин. Підготуйте велику каструлю, знову злийте воду з банок і доведіть до кипіння.

Тим часом відміряйте в банки відповідну кількість цукру та солі. Відміряємо в десертних ложках, які за розміром знаходяться посередині між чайною і столовою ложками.

При необхідності струшуйте склянки під час наповнення, щоб кристали солі і цукру потрапили якомога глибше в банку.

Нарешті залийте помідори злитою і повторно кип’яченою водою, залишивши трохи більше місця в кожній банці. Додайте до них одну ложку оцту і знову наповніть банки водою.

Щільно закрийте банки кришками і гарненько струсіть, щоб цукор і сіль добре розчинилися. Переверніть банки догори дном, дайте їм повністю охолонути і приберіть в комору.

Інгредієнти:
Помідори
Цибуля ріпчаста
Сіль – 2 ст. ложки
Цукор – 5 ст. ложки
Есенція оцтової кислоти 70% – 1 ст. ложка
Гвоздика – 5 шт. на банку

Солодкі помідори з цибулею без стерилізації на зиму