Для водіїв ввели новий збір! За що доведеться заплатити!

Автомобілістам стане складніше оскаржити накладений патрульної поліцією штраф. Тепер вони будуть зобов’язані платити за розгляд своєї справи судовий збір. Про необхідність його платити в такій категорії вказав Верховний суд, повідомляє юридична компанія “Дорожній адвокат” в Facebook.

Хоча раніше його позиція в цьому питанні була абсолютно протилежною: згідно з постановою Верховного суду від 13 грудня 2016 роки (виробництво №21-1410а16), за оскарження постанови поліції судовий збір платити не вимагали, передає ubr.ua.

Тепер же, 18 березня 2020 року Велика палата Верховного суду кардинально змінила правову позицію і зробила висновок, що при оскарженні постанов поліції потрібно сплатити судовий збір в розмірі 420 грн (виробництво №11-1287апп18).

Відповідна постанова набрала законної сили і оскарженню не підлягає.

Таким образам, відтепер за подачу позову до суду про скасування штрафу за порушення ПДР водії повинні будуть сплатити 420 грн судового збору. І це при середніх штрафи від 170 до 425 грн.

Разом з тим, як зазначив UBR.ua Автоюрист Володимир Караваєв, в разі перемоги позивачеві (водієві) повинні будуть відшкодувати фінансові втрати по справі.

Але з огляду на, що справа може розглядатися довго, а після першого рішення суду може послідувати апеляція, чекати свої гроші доведеться довго.

Джерело

Для водіїв ввели новий збір! За що доведеться заплатити!