Хотіли покращень? Готуйтесь: з 1 червня ми перестанемо платити за медпослуги, але натомість почнеться…

У квітні почався другий етап медичної реформи, яку почала в.о. міністра Уляна Супрун. Однак нинішній міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що за дорученням президента України Володимира Зеленського необхідно істотні зміни в медичній реформі України.

Про це повідомляє сайт “Вести-UA”. Відомство збирається покрити дефіцит фінансування всіх медичних установ, щоб не допустити закриття лікарень та звільнення медичних працівників.

Крім іншого будуть переглянуті розміри зарплат медиків, а медустанови отримають фінансування не менше, ніж в минулому році. Це забезпечить перелік безкоштовних медичних послуг для населення.

Тому вже з 1 червня по Державній програмі медичних гарантій будуть додатково фінансуватися такі пакети:

  • первинна медична допомога;
  • екстрена медична допомога;
  • гострий інфаркт міокарда;
  • гострий мозковий інсульт в стаціонарних умовах;
  • 4 пакети для лікування COVID-19.

Як підкреслив Степанов, медреформа в зміненому вигляді передбачатиме покращення якості та доступності медичних послуг. 

На думку Степанова, медреформа в тому вигляді, в якому ми її отримали, означає звільнення близько 50 000 медпрацівників та закриття 332 лікарень. Це не прийнятно. Степанов заявив, що реформу згортати не будуть, однак внесуть суттєві зміни.

Також глава відомства заявив, що більше 400 тисячам медиків переглянуть заробітні плати. для цього слід виділити додатково 11 млрд грн.

Хотіли покращень? Готуйтесь: з 1 червня ми перестанемо платити за медпослуги, але натомість почнеться…