Зеленський таки мав рацію: Небачена раніше кaтaстрoфa настигла Україну

Президент України В.Зеленський мав рацію коли казав, що країни ЄС спустошують ресурси України в обмін на жалюгідні кредити під шалені відсотки.

Обов’язково дочитайте матеріал до кінця і поділіться зі своїми друзями в соціальних мережах. Країна заслужила на правду!

Британці опублікували звіт про катастрофічну незаконній вирубці лісів в Україні і про незаконний видобуток бурштину.

За словами експертів за 6 років в Україні вирубали більше лісу, ніж 200 років до цього.

З України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж з будь-якої іншої країни світу і більше, ніж з країн Латинської Америки, Африки і Південно-Східної Азії, разом узятих.

Про це повідомляється в  доповіді британської неурядової організації Earthsight , що вивчає проблеми незаконної вирубки лісів по всьому світу, передає Інтерфакс-Україна.

Організація протягом останніх двох років досліджувала проблему нелегальних лісозаготівель в Україні.

Згідно з висновками Earthsight український ліс рубають і вивозять такими темпами, що за 4 роки його експорт в країни ЄС зріс на 75%, перевищивши позначку в € 1 млрд в 2017 році.

Розумієте ??? На 1 мільярд !!! За 4 роки !!! Без адмінресурсу і кришування на всіх рівнях досягти такого обсягу вивезення з України неможливо. А значить можна стверджувати про те, що колишнє керівництво країни, як мінімум, знало про те, що відбувається, а як максимум керували процесами.

«Наші дані говорять про те, що сотні державних компаній беруть участь в систематичному, свідомому порушенні широкого кола правил при заготівлі лісу», – йдеться в дослідженні.

Таким чином, майже 60% вирубок порушують встановлені українським законодавством обмеження, найчастіше, під надуманим приводом санітарних рубок

Дослідження 18 лісозаготівельних ділянок в чотирьох найбільших лісозаготівельних регіонах України, виконане на замовлення Earthsight, показало, що від 67 до 78% рубок є невиправданими і, отже, незаконними. І не знати про це місцева влада і правоохоронні органи не могли. Це і називається системна корупція.

Якщо цей результат екстраполювати на національний рівень, виходить, що незаконна санітарна вирубка становить на даний момент 38-44% від загального виробництва і експорту лісу.

За даними Earthsight, навіть якщо лісогосподарські підприємства продають деревину не напряму, а відповідно до закону на аукціонах, ті часто проходять непрозоро, і велика частина продукції в результаті потрапляє на «тіньові» лісопилки, яких, за оцінками дослідників, в Україні вже більше 12 тис.

Там з «санітарного» лісу виробляють пиломатеріали на експорт, і в такій кількості, що, за даними дослідження, експорт пиломатеріалів перевищує їх легальне виробництво в країні на 75%. На країни Євросоюзу припадає 70% українського експорту деревини.

При тому, що в Євросоюзі з 2013 року діє Регламент ЄС, який встановлює критерії експорту деревини на ринок країн ЄС, – EUTR. Він прямо забороняє імпорт дерев, незаконно отриманих в країні походження, а ще вимагає від імпортерів проводити юридичні перевірки «з належною обачністю» для мінімізації ризику потрапляння незаконної деревини на внутрішній ринок Союзу.

Однак дослідження Earthsight показує, що цей закон не працює, і деревина незаконного походження систематично потрапляє на ринки ЄС.

Відзначається, що на першому місці серед імпортерів українського дерева, за даними Earthsight, компанія Egger, другий в світі за обсягами виробник дерев’яних панелей, її два конкурента – Kronospan і Swiss-Krono, а ще польська целюлозна фабрика, яка входить в найбільшу в світі паперову корпорацію International Paper.

За даними експертів, ситуація з вирубкою Карпат обернеться страшною катастрофою для України.

Через кілька років паводки почнуть затоплювати цілі селища, райони і міста.

Зупинити ці паводки вже фактично неможливо. Через кілька років навіть самий незначний проливний дощ матиме катастрофічні наслідки.

Жемчуна України, гори Карпати, спиляні і відправлені в ЄС в якості деревини.

Зеленський таки мав рацію: Небачена раніше кaтaстрoфa настигла Україну