Яка ж гaньбa! “Затримати прямо в залі”: Порошенко в шoцi – його розмову почули всі і це вже не зупинити (Відео)

Нардеп Андрій Деркач презентував справжній «касетний скандал». Він демонструє записи розмов екс-віце-президента США Байдена і екс-президента Порошенко. Також є запис розмови Порошенко з екс-Держсекретарем Керрі повідомляє Корупція Інфо

Видання Страна Юа, надає короткий зміст фонотеки:

1. Байден тисне на Порошенко, щоб той звільнив Шокіна.

2. Порошенко каже, що він заблокував відставку Яценюка 16 лютого 2016 року за особистою вказівкою Байдена.

За обома пунктами, на думку Деркача, є очевидний склад злочину за статтею «держзрада» (фактично Порошенко виконував вказівку керівництва іноземної держави).

Крім того опубліковані і інші плівки, на яких:

3. Порошенко просить Байдена вплинути на Самопоміч щодо позиції фракції щодо голосування за прем’єра.

4. Порошенко скаржиться на Абромавічус.

5. Байден в кінці 2016 року дає пораду Порошенко якомога швидше провести націоналізацію Приватбанку, поки не прийшов до влади переміг на виборах Трамп.

Окрім того, Президент Петро Порошенко 13 травня 2016 року похвалився перед віце-президентом США Джо Байденом, що задер комунальні тарифи на 100% – а це навіть вище, ніж вимагав МВФ.

“В останні три тижні ми продемонстрували значний прогрес у сфері реформ. Ми проголосували за 100% тарифи, незважаючи на те, що МВФ очікував тільки на 75%”, – говорить президент на аудіо.

Також Порошенко каже, що “ми запустили реформу за цінами на ліки, знявши всі перешкоди”.

“Я згоден”, – відповідає йому Байден.

В свою чергу, юрист Андрій Портнов, так прокоментував дані записи:

ДБР і Генеральний прокурор, за фактом оприлюднених сьогодні аудіозаписів державної зради Порошенка, вас треба тикати мордою в реєстр кримінальних проваджень або самі зареєструєте?

Екс-нардеп Ігор Мосейчук в свою чергу, написав наступне:

Якби у нас була нормальна правоохоронна система а зокрема Генпрокуратура і політична воля президента Зеленського то після оприлюднення сьогодні народним депутатом Андрієм Деркачем телефонних розмов Порошенко – Байден, завтра ж пана Порошенка мали б (як колись мене за його вказівкою) затримати та арештувати в залі парламента і звинуватити в політичній корупції та державній зраді.

Яка ж гaньбa! “Затримати прямо в залі”: Порошенко в шoцi – його розмову почули всі і це вже не зупинити (Відео)