“Слуги народу” змусять платити за “ЦЕ” навіть пенсіонерів: влада придумала новий податок, кого торкнеться в першу чергу

В українському уряді, здається, тільки й думають: як і більше «здерти» грошей з українців.

І ось черговий «сюрприз». Частина народних депутатів з пропрезидентської партії «Слуга народу» вже зареєстрували законопроект під номер 3131, пише “Обозреватель” .

У документі пропонується ввести мінімальну суму, яку зобов’язані будуть платити українці з кожного гектара землі. А середня сума виходить – приблизно 1 400 гривень, тобто п’ять відсотків від оціночної вартості.

І що саме обурливе – платити повинні будуть все. Навіть ті громадяни, які звільнені від податків. За законом

Тобто, якщо хтось володіє землею сільськогосподарського призначення в розмірі від одного гектара, то вони зобов’язані будуть платити. Це стосується і ветеранів, і пенсіонерів. А зараз ця категорія громадян України не платить податки.

Як заявив один з «батьків» скандального законопроекту Мар’ян Заблоцький, в Україні немає єдиного пенсіонера, який володіє землею менше одного гектара. А старі люди не можуть самостійно обробляти землю, значить – здають в оренду, але не офіційно.

“Спробуйте особисто обробити хоча б одну грядку. А якщо кілька гектарів? Це неможливо!» – сказав він.

Заблоцький зазначив, що існує орендар, який не оформляє за законом оренду і, відповідно, не платить податки до сільського бюджету.

Як на таке рішення політиків відреагують селяни здогадатися не складно – гнівним обуренням. Так як виживати в селі їм і так вкрай непросто. 

“Слуги народу” змусять платити за “ЦЕ” навіть пенсіонерів: влада придумала новий податок, кого торкнеться в першу чергу