Таким переляканим його ще не бачили: Всі ценральні ЗМІ вже публікують як Путін відреагував на плівки Деркача (Відео)

Сьогодні народний депутат Андрій Деркач оприлюднив чергову порцію скандальних плівок. На цей раз парламентарій нібито розкрив “дружні” переговори Петра Порошенка з Володимиром Путіним в розпал запеклих боїв на Донбасі. Політик збирався “вдарити” по екс-главі України, але “промахнувся” – “удар” припав до іміджу господаря Кремля.

У Кремлі  моментально відхрестилися від коментарів скандальних плівок, де нібито український та російський президенти обмінюються люб’язностями, обговорюють майбутній Першотравень і ситуацію всередині країни. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сухо заявив, що подібні контакти лідерів проводяться таємно і не можуть бути записані. 

Однак нервозність Кремля в цьому делікатному питанні може пояснюватися і іншими, більш болючими для  Путіна  наслідками. Якщо його виборці повірять в автентичність записів, то і без того невисокі рейтинги можуть значно просісти.

Якщо вірити Деркачу, то йому вдалося роздобути запис “переговорів” президентів від 30 квітня 2015 року. За два місяці до цього Україна зазнала важких втрат на фронті, тоді все дізналися про Дебальцевському котлі і підлості російських найманців.

До цього моменту Путін вже почав працювати з інформаційним простором, критикуючи нову пост-майданну влада, не визнаючи результати президентського голосування, створюючи Україні імідж “недодержави”. І тепер “плівки Деркача” для простого обивателя можуть стати доказом нещирість російського президента.

Більш того, в 2014 році господар Кремля був ображений на два пакети американських санкцій, які Москва отримала через агресію в Україні. Він вважав обмеження незаконними і зізнавався, що не розуміє, чому Вашингтон їх вводить. А вже в 2015 році він як ні в чому не бувало каже своєму опонентові, який домігся цього економічного покарання для РФ, “обіймаю”?

У 2014 році Путін люто обіцяв захист народу  Донбасу , але в 2015-му, якщо вірити Деркачу, після декількох розгромних боїв і блокади бойовиків невизнаних “народних республік” Донбасу, господар Кремля спокійно вислуховує слова про введення миротворців в регіон і, прощаючись з Порошенком, мало не цілується в “ясна”.  Він навіть не коментує ці слова нібито  Порошенко , хоча відомо, що Москва не допустить іноземний контингент на окуповану територію. Виходить, Деркач “обнулив” слова Путіна про підтримку та захист російськомовного населення на Донбасі публікацією “дружніх” кулуарних переговорів з президентом України, якого відкрито звинувачував в геноциді жителів ОРДЛО. Ще одним доказом того, що плівки Деркача – фейк, можна розцінювати “гучне” мовчання російських ЗМІ. Жоден провідний федеральний канал або інформаційний веб-сайт не опублікував скандальне відео. А ті, хто вирішили поширити інформацію, роблять багатозначну приписку: “як стверджують українські ЗМІ”.

Таким чином вони зберігають імідж Путіна, як борця з несправедливістю, який апріорі не може “обіймати” або “тиснути руку” Порошенко. Варто нагадати також, що завдяки Порошенко амбітний Путін в один момент став нерукопожатним на великих політичних заходах. Безумовно, такий удар по самолюбству президент  РФ  пробачити не міг. Світові лідери вважали моветоном спілкування з господарем Кремля і уникали контактів з ним навіть під час ділових сніданків і обідів, не кажучи про церемоніях фотографування і т.п. Ця тенденція зберігається і зараз.

Ну, і сам Путін вже в 2018 році підтвердив, що довго не говорить з Порошенком по телефону:

Таким переляканим його ще не бачили: Всі ценральні ЗМІ вже публікують як Путін відреагував на плівки Деркача (Відео)