Щойно! Зеленський зробив резонансну заяву: не допустить знищення сіл. Потрібно реформувати!

Під час робочої поїздки на Херсонщину Президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду з проханням вирішити проблему малокомплектних шкіл у селах та підготувати концепцію розвитку сіл і малих міст.

Під час спілкування з представниками ЗМІ у Херсоні Глава держави розповів про відвідання школи в селі Садовому.

«Там усі люди дуже бояться, що та реформа освіти, яка була запроваджена раніше, передбачає знищення таких шкіл. А там 128 дітей навчається. Я їм сказав, що такого ніколи не буде – ми не допустимо», – повідомив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що планує провести зустріч з в. о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом для обговорення цього питання.

«Спочатку освітній момент, а потім я хотів би поставити завдання уряду, щоб вони підготували принциповий державний підхід до маленьких містечок і сіл. Це має бути реформа села», – сказав він.

«Не буде школи, то не буде й села», – переконані мешканці села.

Володимир Зеленський пообіцяв колективу закладу, що доручить в. о. міністра опрацювати питання невеликих шкіл і їхнього функціонування. Водночас він поцікавився, що робити в ситуації, коли кількість учнів не більша або дорівнює кількості вчителів. Педагоги погодилися з тим, що в таких ситуаціях необхідно знаходити рішення, але наголосили: підхід має бути індивідуальним у кожному випадку й насамперед враховувати інтереси дітей, адже є населені пункти, з яких добиратися до освітніх закладів у сусідніх селах складно.

Також, Президент відзначив, що українські села потребують системного підходу та розвитку.

«Хотів би поставити завдання уряду, щоб вони підготували принциповий державний підхід до сіл та маленьких містечок. Реформа села… Коли має бути все: ліки, школа, робочі місця і всі працюючі органи. Я вже не кажу про те, що у людей просто немає Інтернету. А які послуги онлайн ми можемо пропонувати, якщо нема Інтернету!?» – наголосив Президент.

Володимир Зеленський висловив переконання, що село Садове може стати прикладом «садової реформи», щоб уся Україна побачила, що має бути в кожному селі.

Джерело:korupciya.com

Щойно! Зеленський зробив резонансну заяву: не допустить знищення сіл. Потрібно реформувати!