Президент Зеленський: “Ну а як ви хотіли? Можу точно сказати, що на 5-6 тисяч в Україні мoжнa жити, це – не бідність”

Людей із зарплатами в розмірі 5-6 тисяч гривень в Україні не можна вважати бідними.

Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції президент Володимир Зеленський, коментуючи прогноз Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що в результаті пандемії COVID-19 в Україні більш ніж 6 млн людей опиняться за межею бідності.

“У ЮНІСЕФ світова статистика. Вони порівнюють заробітну плату в Україні з іншими країнами. У нас, на жаль, поки і прожитковий мінімум, і середня заробітна плата в цілому по країні менші. Тому мені здається, що це не зовсім адекватна, в нормальному сенсі слова, інформація з приводу України”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що для українських реалій зарплата в 5-6 тисяч гривень вважається маленькою, але це “не є бідністю”.

“Я вже не пам’ятаю всі цифри (ЮНІСЕФ, – ред.). Мені здається, що це люди, які будуть отримувати десь 5-6 тисяч гривень, і в ЮНІСЕФ їх вважають бідними. Так, дійсно, це дуже маленька зарплата в порівнянні з європейськими або американськими стандартами. Я розумію, що у них $ 250 – це мізерна зарплата. У нас це теж маленька зарплата, але у нас це не є бідністю все ж”, – наголосив Зеленський.

Він запевнив, що мінімальна зарплата і пенсії в Україні будуть зростати.

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні не настав кінець епохи бідності.
  • Глава держави також заявив, що на весь список його обіцянок, озвучений раніше, “одного терміну не вистачить”. Зеленський не виключає того, що буде балотуватися на другий термін, за умови підтримки народу.

Джерело: bykvu

Президент Зеленський: “Ну а як ви хотіли? Можу точно сказати, що на 5-6 тисяч в Україні мoжнa жити, це – не бідність”