Я не міг не відреагувати, мeнi і досі вaжкo в цe пoвiрuти… Прeзuдeнт пoвiдoмuв тpаrічнi нoвuнu. Тpaпuлoсь нeпoпрaвнe

Тіло військового медика та бійця 35-ї бригади морської піхоти, які 13 липня потрапили у засідку бойовиків під час евакуації загиблого українського бійця, залишаються на полі бою поблизу Зайцевого.

Тіло бійця, якого мали евакуювати, бойовики забрали собі.

Отримавши підтвердження режиму «Тиша» група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла полеглого декілька метрів.

У цей час ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому.

В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування.

Підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм.

Наразі тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації.

Інформації про те, чи живий наразі поранений військовослужбовець, немає. 

У штабі ООС наголосили, що «підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування, є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм. 

Також стало відомо, що Президент Володимир Зеленський заявив що не може не відреагувати на таку резонансну подію і присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» молодшому лейтенанту Тарасу Матвіїву, який загинув на Донбасі, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Відповідний указ Глава держави підписав 13 липня.

Звання Героя України присвоєно за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

«Тарас Матвіїв на фронті з початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. На жаль, сам загинув від ворожої міни. Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою», – сказав Глава держави. 

Я не міг не відреагувати, мeнi і досі вaжкo в цe пoвiрuти… Прeзuдeнт пoвiдoмuв тpаrічнi нoвuнu. Тpaпuлoсь нeпoпрaвнe