Обуреність людей зaшкaлює через це обмеження: нaрeштi cтaлo відомо для чого влада пішла на такий крок

Українці дивуються від заборон на продаж деяких товарів, які стоять в торгових залах на сусідніх полицях з дозволеними

Заступник глави Міністерства охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, чому влада заборонила продаж деяких інших товарів під час локдауна.

За його словами, така заборона знижує мобільність людей і, як наслідок, запобігає інфікуванню коронавірусом.

Пояснення санлікаря опубліковано на урядовому порталі 8 січня.

За словами чиновника, існує кілька життєво важливих товарів, які не можуть бути закуплені заздалегідь, а отже, їх продаж не можна обмежувати.

“До попереднім карантинним обмеженням, які застосовувало уряд, у представників бізнесу виникали питання. Наприклад, чому ті ж іграшки дозволялися до продажу в супермаркетах, які торгують в основному продуктами, а в спеціалізованих іграшкових магазинах не дозволялися. Такі ж питання були і до одягу, взуття , посуді тощо “, – сказав Ляшко.

Він пояснив, що всі згадані товари не є предметами першої необхідності, але їх наявність в супермаркетах призводило до того, що люди їхали в магазин виключно за іграшкою, одягом, взуттям, посудом і т.д., а не за продуктами харчування.

“Через це збільшувалася мобільність, порушуючи тим самим принцип карантину. До того ж це було порушенням конкурентних умов між різними формами торгівлі, і страждали саме спеціалізовані магазини”, – сказав Ляшко.

За матеріалами

Обуреність людей зaшкaлює через це обмеження: нaрeштi cтaлo відомо для чого влада пішла на такий крок