“Ми підемо до кінця!”: хасиди пішли на відчайдушний крок і тeрмiнoвo переодяглися у вишиванки щоб “проскочити” (Відео)

Паломники-хасиди, які вже кілька днів намагаються перетнути білорусько-український кордон і потрапити в Умань на Рош ха-Шан, зважилися на відчайдушний крок

Вони влаштували імпровізований концерт, під час якого виконали як єврейські, так і українські пісні, передає Politeka.net з посиланням на ЗМІ та соцмережі.

Зокрема, іноземці у вишиванках та шароварах виконали, як вміли, гімн України, а відповідне відео вже пішло гуляти соціальними мережами.

Після того, як заспівали гімн, хасиди кілька разів проскандували “Слава Україні!”.

За словами очільника хасидської громади Умані Єхіеля Штерна, таким чином паломники продемонстрували підтримку ними України.

“Ми хотіли показати всім українцям, що ми любимо Україну! І ми розуміємо, що закриття кордонів – це не вина України, а вина коронавірусу, світової проблеми. Тому ми говоримо всім, що ми любимо Україну. Слава Україні!”,- заявив він.

“Виступає зведений хор Хасидсько-Прикордонного автономного району – в лісі прифронтовому. Гімн України в аранжуванні бреславських хасидів на білоруському кордоні. Соло з пейсами та арія “Ой впустіть мінє в Україну!” Пішло пісенне прохання паломників до президента Зеленського. Заради пропуску в Умань хасиди навіть одяглися козаками – мабуть, для маскування перед прикордонниками”, – підписав відео ізраїльський журналіст Шимон Бріман.

Раніше ми повідомляли про те, що Білорусь звинуватила Україну в порушенні прав і свобод людини через те, що тисячі хасидів змушені нудитися на кордоні. При цьому в ДПСУ вже неодноразово показували паломникам постанову Кабміну про заборону на в’їзд в Україну іноземцям до 28 вересня у зв’язку з погіршенням епідситуації.

“Ми підемо до кінця!”: хасиди пішли на відчайдушний крок і тeрмiнoвo переодяглися у вишиванки щоб “проскочити” (Відео)