«Я хoчy, щоб це зpoбuв кoжeн українець, якому дороге жuття його і близьких» -Міністр М0З звeрнyвcя до народу

Нове звернення глави МОЗ України до громадян когось вкрай налякало, кого-то не здивувало, а кого-то – змусило задуматися.

Ілля Ємець заговорив про посилення обмежень під час карантину.

Глава МОЗ благає, щоб кожен українець почув це!

«Шановні українці! Влада ввела карантин. Обмежений режим роботи транспорту, закриті кафе, бари, ресторани. На жаль, багато хто сприймає ці заходи легковажно і нехтують встановленими протиепідемічними правилами і способами індивідуального захисту. Я ще раз підкреслюю, ситуація вкрай серйозна. Не ставте під загрозу своє здоров’я і здоров’я ваших близьких ».

Міністр настійно закликав, щоб кожен з українців буквально записав для себе – легковажне ставлення до карантину і зневага нормами безпеки може коштувати багатьох людських життів:

«Запам’ятайте: карантин – це не канікули або відпустку. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція – це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів і знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим ».

Він також додав, що влада в разі необхідності буде вводити ще більш жорсткий режим:

«… Навіть якщо це комусь не подобається. Перед загрозою невидимого ворога всі державні органи синхронізовано працюють в посиленому режимі ».

А тепер найважливіша інформація! Я розповім вам про симптоми коронавируса по днях! Будь ласка, покажіть це своїм друзям …

За основу досліджень були взяті історії хвороб пацієнтів двох лікарень міста Ухань, які надійшли в ці лікувальні заклади після 29 грудня 2019 року, а виписалися або ж померли до 31 січня 2020 року

День 1-4.  У перші дні після зараження основним симптомом є підвищена температура. У деяких вона може супроводжуватися болем в м’язах, сухим кашлем, нудотою і діареєю. Медики попереджають, що початок хвороби може протікати в досить м’якій формі, через що пацієнти помилково думають, що це не може бути чимось серйозним.

День 5-6 . У пацієнтів починається утруднення дихання – особливо у літніх людей з уже існуючими проблемами зі здоров’ям.

День 7.  На цьому етапі проблеми з диханням істотно посилюються. Тим часом дослідження показує, що у більшості заражених в цей період симптоми слабшали.

День 8-9 . У пацієнтів, які важко переносять інфекцію (близько 15% від числа всіх захворілих), розвивалися ознаки гострого респіраторного дистрес-синдрому: легкі вже не могли належним чином забезпечувати киснем життєво важливі органи.

День 10-11.  Вищевказана категорія пацієнтів надходила в реанімацію. До іншим симптомів додавалася біль в животі.

День 12.  Пацієнти починають видужувати, температура знижується.

День 17.  До цього часу видужуючих зазвичай виписували.

Слід зазначити, що кашель є другорядним симптомом, так як після виписки з лікарні багато вилікувалися все ще кашляли.

Задишка найчастіше припинялася через 13 днів. В цілому період одужання займав близько 22 днів, при цьому деякі пацієнти вмирали на 18 день.

Відзначимо, що в Україні кількість заражених наближається до тисячі чоловік, проте офіційно підтвердили лише 16 випадків.

Така ситуація виникла у зв’язку з тим, що більшість випадків неможливо підтвердити. В Україні немає тестів на коронавірус.

«Я хoчy, щоб це зpoбuв кoжeн українець, якому дороге жuття його і близьких» -Міністр М0З звeрнyвcя до народу