Слідчі ДБР провели допит вцілілого в авіакатастрофі АН-26 під Чугуєвом курсанта В’ячеслава Золочевського

Співробітники Державного бюро розслідувань України провели допит В’ячеслава Золочевського, курсанта третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, єдиного вцілілого в авіакатастрофі навчального літака АН-26.

Про це повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер. Відзначається, що надана Золочівським інформація слідчим не розголошується. «Слідчі ГБР задавали йому питання, певні обставини він згадує. Вони викладені в протоколі допиту. Пізніше, я думаю, це стане відомо », – зазначив Кучер. Також він додав, що Золочівського врятував збіг обставин, його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.

«Він пояснив, що вцілів, бо перебував у певній «капсулі» з фюзеляжу, тому він не постраждав від вогню. Він прийшов в себе і встиг покинути палаючий літак », – повідомив глава ХОДА.

Нагадаємо, що навчальний літак АН-26 загорівся в 2 км від військового аеродрому Чугуєва увечері 25 вересня. На борту перебувало 27 осіб: семеро військовослужбовців (члени екіпажу і інструктори) та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Слідчі ДБР провели допит вцілілого в авіакатастрофі АН-26 під Чугуєвом курсанта В’ячеслава Золочевського