Укpаїнцi втрaтили дaр мови! Від 35,9 до 194,4 тис. грн: Степанов розповів, скільки будуть коштувати роди з 2021 року. ВІДЕО

МОЗ з 2021 року встановить тарифи на надання медичної допомоги при пологах від 35 972 грн до 194 489 грн в залежності від складності випадку.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, інформує  Цензор.НЕТ .

Одним із пріоритетів міністерства зараз є надання медичної допомоги при пологах в повному обсязі – 100% допомоги – 100% громадян.

“Ми ставимо пріоритет на надання повного спектру медичних послуг під час пологів. Оскільки існують різні роди за складністю, ми вводимо додаткові коефіцієнти”, – заявив Степанов.

Наприклад, на звичайні пологи буде витрачатися мінімальна сума, а на пологи з ускладненнями держава готова виділити велику суму. Міністр охорони здоров’я також зазначив лікування новонароджених, які знаходяться у важких ситуаціях.

“Це коли дитина народжується з маленькою вагою і його потрібно рятувати, потрібно, щоб йому надали медичну допомогу в повному обсязі. Крім того, там досить дорогі ліки, які потрібні цій дитині. Ми це теж порахували”, – розповів Степанов на брифінгу.

За словами Степанова, тариф на пологи буде коливатися від 35 972 грн тис. До 194 489 гривень. Ці кошти буде платити лікарням держава.

Укpаїнцi втрaтили дaр мови! Від 35,9 до 194,4 тис. грн: Степанов розповів, скільки будуть коштувати роди з 2021 року. ВІДЕО