В мене все згoрiлo, дoпoмoжiть хто як може! В oнкoхвoрoгo хлопчика пожежа знищила хату, родині потрібна допомога

В онкохворого хлопчика Святика Пішака з села Стопчатів, що на Прикарпатті згоріла домівка.

Інформує  Facebook ВБФ “Крона”

Це Святик Пішак із села Стопчатів, що на Прикарпатті. Хлопчик онкохворий і він без даху над головою. Біда не ходить одна. Як лише родина почала боротись за життя Святослава, раптова пожежа залишила їх без оселі. Давайте допоможемо! Я згодна відмовитись від кількох філіжанок кави, від чогось собі, аби бодай цьому хлоп’яті. А разом ми варті не дати пропасти їм. Бо біда…ПриватБанк 5169 3305 1504 5851 (ключ до рахунку на ім’я керівника фонду БФ “Крона” Мацібох Олена Геннадіївна) Призначення платежу “допомога Святику Пішаку” – Ідеться у дописі.

Сусіди і ми з вами допомогли їм у найскрутніший момент одягом та деякими побутовими речами. Однак, щоб відновити дім, у родини немає грошей. Поки не зведуть дім, тато не може піти працювати чи поїхати на заробітки. Весь час займає розчистка садиби після пожежі та городина, щоб прохарчуватись.

Причиною пожеж визнали коротке замикання електромережі через перепади напруги, однак на допомогу від влади цей факт аж ніяк не вплинув – родина отримала всього 800 гривень із соцзабезу. Обіцяних будматеріалів вони теж не дочекалися.

Будинок заливало дощами понад два місяці. Від вологи підлога й стіни почали пліснявіти.

Довелося попросити у місцевих підприємців брус для даху в борг. Ті дали, але щодня нагадують, щоб скоріше повертали гроші – 50 тисяч гривень. Хтось з місцевих ще пообіцяв в якості “допомоги” дати б/вушний шифер від старої будівлі, яку скоро планують зносити

Батьки та діти разом відшкрябали стіни від кіптяви та плісняви, й тато із сусідом почали складати каркас для даху.

Треба поспішати і до настання холодів накрити дім. Хоча в Карпатах ночі вже й зараз холодні. Та дощі майже щодня.

Від стресу та холоду захворіли діти. Особливо це небезпечно для Святослава, який лише наприкінці минулого року закінчив лікування від лейкемії.

В мене все згoрiлo, дoпoмoжiть хто як може! В oнкoхвoрoгo хлопчика пожежа знищила хату, родині потрібна допомога