Цинізм вражає! Марина Порошенко шокувала своїми словами – поки чоловік у лікарні. Поняття немає!

Лікарні першої хвилі в Києві вже переповнено, а лікарні другої – на межі заповнення, і вже за 10 днів у медичних установах столиці може настати повний колапс, заявила дружина п’ятого президента України та перший номер списку “Європейської солідарності” на виборах до Київради Марина Порошенко, пише сайт партії.

Політикиня відвідала Київську міську клінічну лікарню №8. Вона повідомила, що за останні два тижні кількість важкохворих на COVID-19 у столиці зросла майже вдвічі та становить понад 300 осіб. Ще навесні Київрада виділила приблизно мільярд гривень для медичної галузі, нагадала Порошенко.

“За цей час уже можна було розгорнути лікарні третьої хвилі – підготувати приміщення, закупити обладнання та залучити додаткових лікарів, – переконана вона. – На сьогодні ситуація “з точністю до навпаки”. Приміщення не підготовлені й не обладнані. Лікарів не вистачає, тому що вони або хворіють, або звільняються через високі ризики та низьку оплату праці”.

Вона вимагає від влади міста зробити все для виправлення ситуації.

“Ми вимагаємо від місцевої влади негайного розгортання лікарень третьої хвилі та збільшення муніципальної надбавки для медичних працівників. А від центральної влади – виплат обіцяних 300% до заробітної плати медикам, які лікують хворих на COVID-19”, – сказала Порошенко.

Напевно саме тому, чоловік Марини, експрезидент України Петро Порошенко лікується не у державній клініці, не пліч-о-пліч з простими українцями, про яких так турбується, а у приватній лікарні.

Петро Порошенко, який захворів на коронавірус, проходить лікування в приватній клініці “Оберіг у Києві.

У цій же клініці лікується і дочка Порошенка Євгенія, яка також отримала позитивний тест на коронавірус.

Палати в клініці оснащені апаратурою для кисневої підтримки, є можливість штучної вентиляції легенів будь-якого рівня складності, а також надається реанімаційне лікування з апаратами постійного моніторингу стану всіх функцій організму.

Відділення розраховане всього на 20 осіб. Потрапити сюди можна тільки з позитивним тестом на COVID-19. Транспортують в клініку з будинку або іншої лікарні реанімобілем.

За даними видання, доба в одномісній палаті коштує 11,5 тисяч гривень з триразовим харчуванням та WI-FI. Якщо палата двомісна, то з кожного пацієнта буде по 9 500 грн на добу. Це ціна перебування в клініці без урахування медикаментів. Крім цього вноситься депозит на проходження лікування – 50 тисяч гривень (одноразовий платіж).

Українці зазначають, що цинічно слухати про переживання за українську медицину з боку людей, які поняття не мають, як це лікуватися у державній установі. А усі свої заяви роблять з метою підвищити свій рейтинг перед виборами.

Джерело:korupciya.com

Цинізм вражає! Марина Порошенко шокувала своїми словами – поки чоловік у лікарні. Поняття немає!