Пане Президенте, якби ти по життю читав книжки, чи хоча би газети, то мав би знати: Історія, вона повторюється, — Гриценко жорстко звернувся до Зеленського

Друге питання Зеленського – найголовніше?

Я ще не знаю, якими будуть решта питань «всенародного опитування», але можу сказати впевнено, що питання про «вільну економічну зона на Донбасі» для Зеленського — найголовніше. І для Медведчука з Бойком воно теж — найголовніше! Тому що тут не лише PR з відосиками — тут гроші! Великі гроші. Величезні гроші. В другому питанні — мільярди доларів/євро! Мільярди, які не дійдуть до бюджету, а значить — не дійдуть до солдата, вчителя, лікаря, пенсіонера. Мільярди, які наповнять кишені ділків від «бізнесу» і, ясна річ, високих владних посадовців.

Президент з відосика звертається до мене на «ти», я так не звик, по-іншому виховували, але спробую:

Пане Президенте, якби ти по життю читав книжки, чи хоча би газети, то мав би знати: Історія, вона повторюється. В нашій з тобою Україні вже був клондайковий період «вільних економічних зон». Була така «зона» і на Донбасі. Про ту «зону» чимало мультимільйонних історій могли би розповісти її бенефіціари, той же Янукович з Клюєвим. «Иных уж нет, а те далече»?

Запроси на Банкову Віктора Пинзеника, у 2005му ми з ним в Уряді приймали рішення про скасування до того створених «зон»/клондайків. Пинзеник тобі за 10 хвилин на пальцях, а якщо хочеш, то й з числами і діаграмами покаже, якими збитками для країни і для регіону завершилася та «зона на Донбасі». І розкаже, чим завершиться твій експеримент.

А потім сам додумаєш: Чому цю «зону» так активно пропагує/просуває Медведчук? Бойко? Твої найближчі радники в ОПУ, які підсунули це питання для озвучки у відосику?

І можливо, тоді передумаєш. Не питатимеш народ про «зону на Донбасі». Заміниш це питання легалізацією маріхуани, проституції, ще чогось?

Анатолій Гриценко

Пане Президенте, якби ти по життю читав книжки, чи хоча би газети, то мав би знати: Історія, вона повторюється, — Гриценко жорстко звернувся до Зеленського