«Тотальний карантин»: київська епідеміологиня назвала терміни нового локдауну

У майбутньому кількість хворих може стати проблемою. Епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк оцінила сценарій різкого збільшення кількості хворих на коронавірус.

«У Києві лікарні вже переповнені. Тому однозначно потрібно ставити питання про розгортання додаткових госпіталів», — розповіла Сояк у коментарі «Главреду».

Катерина Сояк вважає, що в нових тимчасових госпіталях, відкриття яких анонсує влада, потрібно буде мотивувати співробітників великими зарплатами.

«Або чимось ще, тому що сьогодні і в стаціонарах, які і так не дуже оснащені всіма фахівцями, не вистачає людей.

Багато в чому і тому, що значна частина медиків, які там працюють, знаходяться на лікарняних. Тому, ймовірно, треба буде залучати всіх — і студентів, і тих медиків, які зараз не працюють», — уточнила лікарка.

Катерина Сояк переконана, що потрібно повертати суворіші карантинні заходи..

«Коли ми навесні запроваджували карантин, то ми кількість хворих змогли розтягнути в часі.

Зараз певні карантинні заходи, можливо, не такі тотальні, як раніше, але потрібно повертати, інакше ми просто не розвантажимо систему охорони здоров’я.

Якби ми за літо підготували стаціонари, владнали питання з наявністю кисню в лікарнях, то тоді ми б могли сподіватися на те, що протягнемо без карантину.

Але оскільки наші лікарні на тому ж рівні, що і навесні, то, очевидно, що ми знову будемо в карантині вже за пару тижнів», — підсумувала лікарка.

«Тотальний карантин»: київська епідеміологиня назвала терміни нового локдауну