Гoдинy тoмy! Зeлeнcький знuщuв систему – це таки cтaлoсь. Взяти всіх – шaлeнa iстeрикa, всіх під суд

Друзі,відбулася воістину фантастична Подія, пише юрист і блогер, Михайло Шнайдер у Фейсбук.

Подаємо слова в оригіналі:

“ОПЗЖ”, “ПЕС”, “Голос” і “Батьківщина” об’єдналися в єдиному пориві і почали … критикувати ініціативу президента щодо оновлення складу конституційного суду і визнання його нещодавнього рішення з електронного декларування нікчемним.

Ну а найсмішніше полягає в тому, що ще вчора лідер “Голосу” Кіра Рудик закликала … до відставки суддів того самого Конституційного суду. Голос закликав фактично до того ж рішення, яке запропонував президент … а вже сьогодні, вони чомусь поміняли свої Думки.

Ну а критика з боку “ОПЗЖ” зовсім не Дивує. Адже саме ця партія організувала те саме подання до конституційного суду, яке дозволило “Знести” систему електронного Декларування.

Критика з боку любителів шоколаду теж не Дивує.

Адже саме в останні місяці правління Петра Олексійовича, конституційний суд ліквідував відповідальність за незаконне Збагачення.І ці хлопці як представники старої системи, самі не зацікавлені в РЕАЛЬНОМУ оновленні судової гілки влади і конституційного суду зокрема.Адже багато хто з них і самі можуть потрапити під відповідальність за порушення при заповненні Декларацій.

Критика з боку “Батьківщини” теж не Дивує.Ця партія виступає як послідовний опонент всіх змін в нашій державі, які відбулися за останні Роки.Вони критикують буквально ВСЕ – починаючи земельною реформою і закінчуючи реформою корпоративного Управління.

У зв’язку з цим, я хочу задати всім цим хлопцям п’ять Питань:– Чи готові ви особисто компенсувати Україні всі втрати в разі настання наслідків пов’язаних з рішенням нинішнього складу конституційного Суду?– Чи готові ви вибачитися перед Януковичем за те, що в 2014 році Верховна рада при відсутності відповідної конституційної норми встановила, що він самоусунувся у неконституційний спосіб від виконання обов’язків президента і призначила позачергові Вибори?– Чи готові ви погодитися з тим, що нинішній склад конституційного суду може стояти над конституцією і законами?– Чи згодні ви з тим, що нинішній склад конституційного суду може блокувати роботу органів державної влади та місцевого самоврядування по всій Україні?– Чи згодні ви з тим, що нинішній склад конституційного суду може фактично амністувати всіх порушників антикорупційного законодавства та чи може це бути сприйнято Українським Народом?

Ось такі прості питання, на які дуже хотілося б отримати чіткі, а головне АДЕКВАТНІ Відповіді.

Ну а ще я щиро сподіваюся, що в найближчий час наш парламент знайде в собі сили і ухвалить ініційований президентом законопроект про припинення повноважень діючого складу конституційного Суду.

Зазначимо, що українці в коментарях погоджуються зі словами блогера і закликають чим пошвидше розігнати суддів КСУ і притягнути їх до відповідальності. Українці також впевнені, що президент Зеленський зважився на правильний крок.

Гoдинy тoмy! Зeлeнcький знuщuв систему – це таки cтaлoсь. Взяти всіх – шaлeнa iстeрикa, всіх під суд