Щойно! Венедіктова в шоці – Гриценко “розмазав” їх. Чоловік попався – ні честі ні совісті!

Ексміністр оборони України Анатолій Гриценко на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував новий скандал за участі генпрокурорки Ірини Венедіктової.

“Чоловік Генеральної прокурорки. Звільнився з Кібер-поліції, отримав гроші, тут же подався на конкурс на цивільну посаду, в тій же Кібер-поліції, конкурс виграв, працює. Вся оборудка – за 10 днів. Формально, порушення Закону немає. Питання про мораль і цінності, або ж їхню відсутність. Як на мене, це аморальне крохоборство, від чого довіра до влади падає ще більше. Ваша думка?”, – запитує Гриценко.

“В нашій країні нічого не змінюється: дорвався до корита – жри! І, як бачимо, ніхто не обжерся і не подавився!, Розчарування. Нічого не міняється. Жаль, а ми сподівались, Таке враження, що колись було інакше, головне досягнення, що це стали оприлюднювати”, – коментують українці.

Нагадаємо, чоловік генеральної прокурорки Ірини Венедіктової Денис Колесник звільнився з посади в кіберполіції, отримав 750 тисяч гривень допомоги і через 10 днів за конкурсом поновився на посаді заступника начальника департаменту кіберполіції.

Про це йдеться в оприлюдненому ввечері 16 листопада розслідуванні Bihus.info.

Як зазначила в матеріалі Bihus.info юристка з трудового законодавства Вікторія Поліщук, формально така схема є законною.

«По-перше, всі обов’язкові виплати – це заробітна плата, це вихідна допомога, якщо вона є, невикористана частина відпустки. Якщо є премії, доплати – все це буде включатися. Немає чіткого обмеження, що при звільненні державний службовець не може отримати не більше, скажімо, 200 тисяч або 100 тисяч – такого немає», – сказала юристка.

У Департаменті кіберполіції Національної поліції України наразі не коментували повідомлення журналістів-розслідувачів.

Джерело

Щойно! Венедіктова в шоці – Гриценко “розмазав” їх. Чоловік попався – ні честі ні совісті!