“Корона” ще покажеться вам квіточками! Спалах нової досі невідомої “зaрaзи”: Людей мaсoвo госпіталізують

Спалах захворювання невстановленої природи вразила в минулі вихідні місто ЕЛУР в південному індійському штаті Андхра-Прадеш. На ранок понеділка одна людина померла, більше 450 опинилися в лікарнях.

За словами медиків, прояви хвороби різноманітні. Основні – нудота, судоми, втрата свідомості.

Хвороба прийшла до Індії в розпал пандемії коронавируса. Країна посідає друге місце в світі за кількістю хворих (майже 9,7 млн ​​чоловік) і третє за кількістю померлих (понад 140 тисяч).

Андхра-Прадеш з більш ніж 800 тисячами заразилися Covid-19 – третій за даним показником серед 28 штатів і восьми союзних територій Індії.

Однак, як повідомив міністр охорони здоров’я штату Калі Крішна Шрінавас, у всіх госпіталізованих днями тести на коронавірус, як і взагалі будь-яку вірусну інфекцію, виявилися негативними.

“У хворих, особливо дітей, все починалося з печіння в очах. Потім слідував раптовий приступ блювоти, потім втрата свідомості або припадок, схожий на епілептичний”, – розповів газеті Indian Express лікар з лікарні в ЕЛУР.

70 пацієнтів вже виписані, інші продовжують лікування.

Головний міністр штату Джаганмохан Редді заявив, що для з’ясування причин захворювання в ЕЛУР відряджені фахівці, і що він збирається зустрітися з хворими та їхніми родинами.

“Відвідавши місця, де захворіли люди, ми виключили зараження води або повітря в якості причини, – заявив Калі Крішна Шрінавас. – Це якась загадкова хвороба, і тільки лабораторні дослідження допоможуть розібратися, що воно собою являє”.

Опозиційна партія Телугу Десам, проте, підозрює масове отруєння і вимагає самого ретельного розслідування.

“Корона” ще покажеться вам квіточками! Спалах нової досі невідомої “зaрaзи”: Людей мaсoвo госпіталізують