Кaтaстрoфa! Повністю обледеніло і затонуло! Судно в Баранцевому морі з 19 ма людьми через шторм пішло на дно

Біля архіпелагу Нова Земля (Архангельська область Росії) в Баренцевому морі 28 грудня затонуло судно “Онега”. На його борту перебували 19 рибалок.

Про це пишуть росЗМІ з посиланням на Міністерство надзвичайних ситуацій РФ.

Попередньо, причиною інциденту стало обмерзання. Станом на 9 ранку відомо, що з 19 членів екіпажу врятовані тільки двоє. Ними виявилися матрос і штурман. З їхніх слів, як повідомляє “Інтерфакс”, щонайменше один з моряків загинув, його тіло віднесло в море.

“Катастрофа сталася в сильний шторм, коли екіпаж піднімав тенета з уловом. Всі були в гідрокостюмах, але скористатися рятувальними засобами не встиг ніхто. Людей буквально змило з палуби в море”, – повідомляють джерела російським журналістам.

Пошук решти членів екіпажу корабля триває. Додатково до місця затоплення “Онега” направлено 5 суден. У районі пошуків вкрай погані погодні умови і немає зв’язку. Залучити авіацію через негоду неможливо. Повідомляється також, що температура води в акваторії Баренцева моря вкрай низька.

Подробиці події встановлюються. Слідство порушило кримінальну справу про порушення правил безпеки під час експлуатації морського і водного транспорту.


За матеріалами

Кaтaстрoфa! Повністю обледеніло і затонуло! Судно в Баранцевому морі з 19 ма людьми через шторм пішло на дно