Знаю, що ви oбyрeні тарифами на газ , тому я вирішив.. Зеленський в передноворічну ніч повідомив, що вже з січня..

Президент Володимир Зеленський радить українцям вибирати в якості постачальника газу державний Нафтогаз, ціни у якого на 30-50% нижче, ніж у інших постачальників. Ситуацію з тарифами на газ глава держави прокоментував в ході візиту в Івано-Франківську область, повідомляє прес-служба ОП в четвер, 31 грудня.

Він нагадав, що з серпня в Україні запрацював ринок газу для населення, і тепер громадяни можуть вільно вибрати собі постачальника газу з вигідними умовами.

“Державні компанії для того і потрібні, щоб працювати в інтересах суспільства, створювати вигідні можливості для звичайних людей. Нафтогаз чітко показати українцям, як компанія забезпечить газ дешевше”, – відзначив Зеленський і додав, що вже обговорив з главою НАК Андрієм Коболєв питання цін для населення.

“Не дивлячись на те що країна перейшла на ринок газу і ринок диктує ціни, все-таки у Нафтогазу сьогодні найдешевші ціни по всім постачальників”, – розповів президент.

На сьогодні в Україні поставки газу для домогосподарств здійснюють більше 50 компаній. Залежно від постачальника і регіону, ціни на газ відрізняються істотно. Наприклад, ціна на газ на січень 2021 від Нафтогазу становить 7,22 грн / куб. м з ПДВ, тоді як ціна обласних газсбитов в середньому дорівнює 9,9 грн / куб. м з ПДВ. Приватні постачальники в різних регіонах іноді встановлюють ціну на газ для населення на 30-40% вище, ніж у Нафтогазу.

“Ми навіть знайшли одну компанію, яка пропонує на 50% більшу ціну, ніж Нафтогаз, – зазначив Зеленський.

За його словами, Нафтогаз буде пропонувати самі ціни на ринку. І буде боротися за зменшення ціни, незважаючи на ринок.

У зв’язку з цим Зеленський закликав владу на місцях роз’яснювати людям, як можна заощадити на платіжках за газ, зокрема вибираючи державного постачальника, а також користуючись послугами державного Ощадбанку для зміни постачальника газу і проведення розрахунків. Це дасть можливість заощадити на газі до 40%.

Знаю, що ви oбyрeні тарифами на газ , тому я вирішив.. Зеленський в передноворічну ніч повідомив, що вже з січня..