Українці отримають повністю безкоштовно! Зеленський вразив словами – люди шoкoвaнi, ніхто навіть не думав

Українці зможуть вакцuнуватuся протu ковіду повністю безкоштовно.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу президента.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. Це саме та турбота, це той захист, яку має надати держава громадянину під час пандемії, від якої страждає весь світ. Не знаю, скільки буде коштувати вакцина в приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 – не те, на чому має заробляти держава”, – сказав глава держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підкреслив, що план вакцинації передбачає надання послуг всім на безоплатній основі.

“СКОРО МИ ПРЕДСТАВИМО І ДОКЛАДНО ПОЯСНИМО ПЛАН, ЯК ОТРИМАТИ ВАКЦИНУ ВІД КОРОНАВІРУСУ. ПЕРШИМИ МИ ЗМОЖЕМО ВАКЦИНУВАТИ МЕДИКІВ, МОБІЛЬНІ ГРУПИ. СЕРЕД ПРІОРИТЕТНИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ, ЗВИЧАЙНО, ЛЮДИ ПОХИЛОГО ВІКУ. МИ ТАКОЖ АКТИВНО І РЕЗУЛЬТАТИВНО ПРАЦЮЄМО В МЕЖАХ ІНІЦІАТИВИ COVAX. З ОГЛЯДУ НА ПОТУЖНОСТІ, СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ МИ ЗМОЖЕМО ВАКЦИНУВАТИ ПРОТЯГОМ МІСЯЦЯ, У НАС РІВНОМІРНИЙ РОЗПОДІЛ ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ. І ЇХ ВИСТАЧИТЬ, ЩОБ ПОКРИТИ ВСІ ПОТРЕБИ У ВАКЦИНАЦІЇ”, – СКАЗАВ МІНІСТР.

Як повідомлялось раніше, ВООЗ поки не рекомендує країнам впроваджувати міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19.

Також Рада дозволила реєстрацію вакцин проти коронавірусу під зобов’язання для екстреного застосування.

Джерело

Українці отримають повністю безкоштовно! Зеленський вразив словами – люди шoкoвaнi, ніхто навіть не думав