Це nереm0га! 3еленсьk0mу вдал0сь – “вбив дв0х 3айців”, П0р0աенk0 не чеkав. П0kа3ав їm – брав0!

Політичний аналітик Дмитро Литвин запевнив, що Зеленський лише одними санкціями, які навіть не обговорювали ЗМІ напередодні, зміг змінити ставлення суспільства до нього. Це рішення стало для президента “унікальним”.

На блокування телеканалів Медведчука, за словами Литвина, українці чекали довго. Він розповів, що цим рішенням Зеленський досягнув:

  • великої аудиторії Петра Порошенка;
  • нейтральної аудиторії, яка була близькою до Порошенка, “Голосу” чи інших політичних сил;
  • аудиторії ОПЗЖ, яка завжди критикувала його.

“Аудиторії Порошенка він показав, що він ще крутіший. Аудиторії людей, які були посередині – що може прийняти сильне рішення”, – пояснив Литвин.

Водночас політичний аналітик сказав, що 3 категорія – аудиторія ОПЗЖ – також програла у цій ситуації.

“Зеленський їм показав, що їхня агітація про те, що “він такий, як і Порошенко” – розсипалася”, – наголосив експерт.

Литвин запевнив, що Зеленський зробив те, чого б Порошенко не зробив ніколи.

“Рішення просте – лише за 1 день прийняли, але воно емоційно забезпечило доступ Зеленського до усіх груп суспільства. Саме тому до президента зараз багато уваги, адже це гарне рішення”, – підсумував політичний аналітик.

Варто зазначити, що Український лідер ініціював зібрання, яке було присвячене рішенню РНБО щодо застосування санкцій проти телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука.

На зібранні він наголосив про те, що «Це (рішення) не має жодного стосунку до інших телеканалів. В Україні на сьогодні немає загрози ні свободі слова, ні медіа-бізнесу», – наголосив Глава держави.

Президент відзначив, що рішення про санкції має чітке обґрунтування у зв’язку з фінансуванням з Росії та співпрацею з терористичними організаціями.

Топ-менеджери телеканалів висловили повну підтримку цього рішення, адже, за їхніми словами, телеканали, щодо яких були застосовані санкції, давно проводять антидержавну політику та діють в інтересах пропаганди з боку Російської Федерації.

Учасники зустрічі зазначили, що запроваджені санкції є інструментом глобальної боротьби з дезінформацією та не мають нічого спільного з питанням свободи слова та незалежності ЗМІ.

Також Президент України відзначив важливість прийнятого рішення, про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Колегіальний і юридично вмотивоване рішення про санкції щодо фізичної та юридичних осіб прийнято відразу після того, як були зафіксовані і обговорені конкретні підстави для цього. Вдячний членам Ради національної безпеки і оборони за відповідальну і швидку реакцію”, – написав президент.

Також глава держави висловив подяку представникам громадянського суспільства. Причому, Зеленський підкреслив, що українці “абсолютно точно зрозуміли і підтримали рішення”, хоча по реакції соцмереж можна стверджувати зворотне.

“Вдячний і представникам громадянського суспільства – за те, що абсолютно точно зрозуміли і підтримали необхідність цього рішення РНБО. Відверта і маніпулятивна пропаганда повинна отримати жорстку реакцію саме суспільства. Робота Служби безпеки також заслуговує на окрему подяку”, – резюмував він.

Це nереm0га! 3еленсьk0mу вдал0сь – “вбив дв0х 3айців”, П0р0աенk0 не чеkав. П0kа3ав їm – брав0!