Пізно вночі! Страшна трагедія, 3еленський приголомшений! Померла в лікарні, всього 26…

У Запорізькій обласній інфекційній лікарні під час пожежі в ніч із 3 на 4 лютого загинула 26-річна лікарка-анестезіологиня Ольга Глива, яка пропрацювала в цьому медичному закладі лише кілька місяців. У ніч трагедії дівчина була на чергуванні. Її колега покинув реанімацію незадовго до вибуху, а Ольга не встигла цього зробити.

В обласній інфекційній лікарні Ольга Глива почала працювати тільки в кінці 2020 року. До цього вона закінчила ординатуру.

“Світла дівчина, можна сказати ще дитина. Тільки почала жити, працювала з величезним бажанням. Вона весь час бігла, поспішала, хапалася буквально за все, їй усе було цікаво. І така смерть. З нею на чергуванні був її колега, хлопець. Але незадовго до пожежі він вийшов із реанімації, а Оля там залишилася. Ось так не пощастило”, – розповіла одна з медиків у лікарні.

“Ольга Сергіївна повною мірою виконала свою місію на цій землі – до останньої своєї хвилини намагалася рятувати життя своїх пацієнтів”, – повідомляється в Facebook Запорізького державного медичного університету.

Що сталося цієї ночі та в чому причина такої пожежі – зараз з’ясовують правоохоронці. “Можу сказати одне – смерть була миттєвою і безболісною, ніхто з чотирьох загиблих не страждав. А що там сталося, нехай уже з’ясовують інші органи”, – сказав лікар швидкої.

Також унаслідок НП постраждали ще двоє людей. За словами доктора, вони не були в тяжкому стані.

“Можливо, їм стане гірше після такого стресу, не знаю. Але травми були середньої тяжкості. Не пощастило тільки чотирьом”, – каже він.

У Запорізькому медичному інституті про Ольгу пам’ятають, кажуть, вона була однією з найкращих студенток.

“Закінчила з відзнакою, хороша, чуйна дівчина, дуже відповідальна. Її оцінки самі за себе говорять”, – розповіли в деканаті факультету, де навчалася загибла.

“Ми позавчора з нею так тепло спілкувалися, стільки сміялися. Скільки ж вона працювала, цілодобово безперервно, іноді по кілька днів поспіль. Сама перехворіла на коронавірус. Це така сильна людина, вогонь у людській подобі. Як вона любила медицину…” – розповів нам її знайомий Іван Дарій.

На свій сторінці в соцмережі він написав, що Ольга була стипендіаткою Всеукраїнської наукової програми “Завтра.UA”.

“Чудова, сонячна, розумна, сильна, весела, вона надихала. Працювала з важкими пацієнтами у відділенні COVID-19. Сама хворіла на коронавірус. Після цього знову перехворіла на вірусну інфекцію, ускладнену пневмонією. Але незважаючи на це, вона повернулася в “червону зону”. Оля мріяла працювати в медицині, мріяла, що настане час, коли держава буде з повагою ставитися до медиків”, – написав Іван.

Ольга родом з Кропивницького, її мама теж медик, працює медсестрою.

“Оля дійсно зі школи мріяла стати лікарем. Іншого вибору у неї і не було. Дуже розумна, здібна дівчина, їй усе давалося легко. З нею завжди було весело, вона до всіх ставилася добре. Я, коли прочитала, що Оля загинула, то не повірила. Хоча хто ще міг бути в самому епіцентрі коронавірусу? Тільки Оля, тому що вона нічого не боялася”, – поділилася з нами її колишня однокласниця.

Варто зазначити, що на пожежу у Запорізькій обласній інфекційній лікарні відреагували в Офісі Президента, у телеграм-каналі. Подаємо в оригіналі:

Ще одна страшна пожежа сталася в Україні. Трагедія в обласній інфекційній лікарні у Запоріжжі забрала життя чотирьох осіб. Президент Володимир Зеленський висловлює глибокі співчуття всім, хто втратив близьких та рідних.

«Найстрашніше, що ця трагедія сталася в лікарні, в місці, де людям дарують здоров’я. Тепер же троє пацієнтів і молода лікарка там загинули. Є постраждалі. Мої щирі співчуття. Держава виправлятиме цю ситуацію, щоб запобігти подібному в майбутньому», – зазначив Глава держави.

За завданням Президента до Запоріжжя вилетіли міністр охорони здоров’я Максим Степанов та перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький. Причини пожежі з’ясовують.

Пізно вночі! Страшна трагедія, 3еленський приголомшений! Померла в лікарні, всього 26…