Тpимaйтеcя! B мeрeжy злuтo відео, на якому Вiтрeнкo заявив, що вартість опалення та електроенергії пoвuннa зрости вдвічі, гaзy – в півтора рази, – журналіст

У меpежі з’явuвся аудіозапuс, на якому гoлoс, схoжuй на гoлoс прeтeндeнтa на посаду міністра енергетuкu Юрія Вітренка заявляє, що цінu на комунальні послугu і енергоносії треба збільшуватu в 1,5-2 разu

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram- канал журналіста Євгена Куксін.

Журналіст Євген Куксін оприлюднив аудіозапис, на якому голос, схожий на голос кандидата в міністри енергетики, розповідає (за інформацією Куксін, на закритій зустрічі з журналістами) про майбутнє зростання цін на комунальні послуги.

Зокрема, ціну на електроенергію та опалення необхідно підвищувати вдвічі, а газ – в півтора рази від нинішніх 6,99 грн / куб.

Після цього, відзначається в розмові, автоматично зростуть ціни на воду, вивіз сміття і всі інші супутні послуги.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні  зросли тарифи на газ і його транспортування, а також була скасована пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів. У зв’язку із зростанням цін на комунальні послуги відбувся ряд протестів в різних регіонах, зокрема на Харківщині, Полтавщині, Миколаївщині, Буковині, Прикарпатті, Закарпатті, в Сумській і Чернігівській областях.

13 січня після наради, яку скликали в зв’язку з протестами, в Офісі президента повідомили, що було прийнято рішення про перехід на ручне управління: в період карантину ціну на газ буде регулювати ринок, а держава.

18 січня Кабінет міністрів встановив граничний розмір ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

Довідка: Кандидатуру Юрія Вітренка вже двічі вносили в Раду на посаду глави Міненерго.

17 грудня за нього проголосували 186 народних депутатів, зокрема, 153 – від “Слуги народу”.

Вдруге Вітренко не змогли призначити 28 січня. Тоді його кандидатуру підтримали 207 нардепів, 177 – “слуг народу”.

Тpимaйтеcя! B мeрeжy злuтo відео, на якому Вiтрeнкo заявив, що вартість опалення та електроенергії пoвuннa зрости вдвічі, гaзy – в півтора рази, – журналіст