30 хвилин тому! Шуфрича взяли – сталось немислиме, йому влупили. Зеленський зробив це – гнати їх!

Український блогер Олена Підгірна пише у себе в Facebook, що головною новиною останніх днів стали санкції, які президент Володимир Зеленський наклав на клан Медведчуків.

В результаті під санкціями опинилися магазини, телеканали, літаки і навіть шматочок якоїсь важливої труби. Настільки важливої, що нардеп «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич третій день ходить блідий, з великими очима, повними жаху і болю. Звідси є побоювання, що днями він сам залізе в сміттєвий бак і попросить звідти дати йому по обличчю, як уже було в Одесі, і політичного притулку.

Блогер зазначає, між тим санкції РНБО стали стимулом для того, щоб полк жінок українській політиці прибув. Лютий став місяцем жінок. Слідом за Марусею Звіробій і Юлією Кузьменко в народні депутати записалася Ірма Крат. А дружина Віктора Медведчука і за сумісництвом теледіва Оксана Марченко навіть з мечем до нас йде. Обіцяє ворогів вбити, всіх годувати і дешеві тарифи. Загалом – нічого нового, все за сценарієм.

«Я вам даю ідею – робіть тоталізатор. Бо битва гарпій в парламенті обіцяє бути видовищною, а на наступних виборах в президенти підуть дві кандидатки – Юлія Тимошенко і Оксана Марченко. Нудно не буде », – написала блогер.

Відзначимо, що нещодавно робоча група, яка працювала над розробкою проекту закону про боротьбу з колаборантами, представила у Києві свій законопроект. Окрім «Національного Корпусу», який виступив ініціатором внесення документу до парламенту, до складу робочої групи увійшли народні депутати, правники, представники ветеранської спільноти та громадськості.

«В першу чергу цей закон має прибрати правовий вакуум, який є в питанні колабораціонізму на сьомий рік війни. Росія не веде з нами лінійну війну. Вона веде війну гібридну. І в цьому вона активно використовує п’яту колону, яка діє всередині країни. На дану хвилину в України немає інструменту, який міг би цю п’яту колону прибрати з медійного і політичного життя», – сказав лідер «Національного корпусу» Андрій Білецький під час прес-конференції.

На думку юриста Віктора Шендибила, законопроект стосується не лише питання справедливості, але й національної безпеки.

«Питання, які він має вирішити – окрім питання справедливості є ще й питання національної безпеки, тому що є ряд людей, які співпрацею з агресором, співпрацею з ворогом уже показали, що вони не лояльні до нашої країни та можуть становити певну загрозу. Тому потрібно встановити ряд обмежень, а у окремих випадках, коли це необхідно, і покарати цих люде за діяння, які вони вчиняли», – сказав Шендибило.

За його словами, закон діятиме не лише на фізичних, але й на юридичних осіб.

«Важлива новела в нашому законопроекті, важливі пункти – це те, шо він буде поширюватись також на юридичних осіб. Тобто якщо людина яка була визнана колаборантом, була засуджена за колабораційну діяльність, є уповноваженою особою якоїсь партії, громадської організації, ЗМІ, будь-якої юридичної особи і вчинає цю діяльність від її імені, то до такої юридичної особи буде застосовуватись спеціальний захід – це є ліквідація та конфіскація», – пояснив правник.

Як зазначив народний депутат від «Слуги народу» Єгор Чернєв, питання ухвалення такого законопроекту є більш, ніж актуальним.

«На жаль, на 7 рік війни у нас є громадяни з українським паспортом, які працюють на державу-агресора в тій чи іншій формі, перебуваючи і на території України і на тимчасово окупованих територіях. Є навіть депутати, які підпадають під дію такого законопроекту», – зауважив він.

Джерело:korupciya.com

30 хвилин тому! Шуфрича взяли – сталось немислиме, йому влупили. Зеленський зробив це – гнати їх!