Ми цього бoялиcя найбільше: в Україні переходять на жoрcткий карантин, вже відомо, що і на скільки закриють, Шмигаль повідомив, що буде далі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав місцеві влади посилювати на своїй території карантин. Він нагадав, що вони мають повноваження самостійно ухвалювати такі рішення. Раніше схожу заяву зробив і міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів.

До слова, МОЗ оновило перелік карантинних зон і тепер майже всі області України стали “помаранчевими”.

16 регіонів опинилися в “помаранчевій” зоні за показниками поширення коронавірусу, по 4 області – «жовті» і «червоні».

Мер Львова Андрій Садовий вже оголосив про посилення карантину. Нові обмеження діятимуть з 19 по 28 березня.

Зокрема в місті закриваються всі заклади громадського харчування, в торгових центрах працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки та Зоомагазини. Забороняються всі масові заходи, салони краси та спортивні зали працюватимуть за попереднім записом.

Припиняють роботу всі Заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, Молодша школа переходить на канікули. Старші класи продовжують дистанційне навчання.

Нагадаємо, напередодні, 16 березня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов теж закликав місцеву владу не чекати вказівок з Києва й самостійно посилювати карантин.

Ми цього бoялиcя найбільше: в Україні переходять на жoрcткий карантин, вже відомо, що і на скільки закриють, Шмигаль повідомив, що буде далі