Щойно! РНБО добило – батько Зеленського не став мовчати. Медведчук зблід – накрили всіх. Почалось

Служба безпеки України оголосила про підозру проросійському пропагандисту і політтехнологу, який публічно ставив під сумнів суб’єктність України та закликав до офіційного припинення її існування. Про це повідомив проінформований співрозмовник УП в правоохоронних органах.

За даними УП йдеться про так званого “політичного експерта” Михайла Шпіра, який був гостем зокрема телеканалів з орбіти Віктора Медведчука: “112 Україна”, “NewsOne”, також в ефірі російських Youtube-каналів “Украина.ру”, “Россия 24”, “News Front”.

Оперативники СБУ встановили, що цей “експерт” цілеспрямовано просуває в інформаційному просторі наративи держави-агресора. У своїх виступах на російських телеканалах, інтерв’ю в проросійських ЗМІ та дописах у соцмережах він тривалий час послідовно висловлював тези, що принижують Україну, її державні символи, мову, історію, героїв та народ.

Проросійський політтехнолог брав участь у спланованих та скоординованих інформаційних операціях проти України.

Зокрема, підтримував акцію, організовану однією з парламентських партій під посольством США. Він як “експерт” в ефірі одного з телеканалів, який зараз перебуває під санкціями, неодноразово просував тезу про нібито перебування України “під зовнішнім управлінням”.

Призначені слідчими експертизи засвідчили, що пропагандист просуває систему поглядів, яка цілеспрямовано прищеплює аудиторії ідею неповноцінності України, необхідності її демонтажу. Він популяризує ідеї створити на її місці інші суб’єкти, а частину території приєднати до РФ.

В СБУ наголошують, що фігурант публічно закликав до розправ над учасниками Революції Гідності та АТО/ООС і їхніми родинами. Глузував над загибеллю активістки Катерини Гандзюк. Образливо відгукувався про громадян через їхню віру, глумився над релігійними символами і вимагав ввести кримінальну відповідальність за сповідування християнства. Він також висловлював симпатії до нацистів, Адольфа Гітлера, Радянського Союзу, НКВД та політики Володимира Путіна.

Також, щойно стало відомоо, що РНБО ввела економічні санкції щодо низки колишніх високопосадовців, а також осіб, які сприяють зміцненню окупації Росії у Криму та на Донбасі. Мовиться, в тому числі, про Віктора Януковича та Миколу Азарова. Відповідне подання надійшло від СБУ.

Президент України Володимир Зеленський назвав Раду національної безпеки і оборони “потужним органом”, роботою якого він пишається вже кілька тижнів.

“Я хотів би, щоб наша Нацрада реформ давала такий же реальний результат і позитивний фідбек, як результат від РНБО. Це дуже важливо. Ми довго працювали, готувалися і вже 6-7 тижнів поспіль я пишаюся результатами нашого потужного органу – РНБО”, – сказав глава держави.

Зокрема, Зеленський зазначив, що очікує на реформи, які полегшать життя людям.

Також він звернув увагу на те, що реформи мають бути не символічними або паперовими, а результативними.

Нагадаємо, раніше Батько президента України Володимира Зеленського Олександр Зеленський заявив, що на телеканалах, проти яких запровадили санкції, іноді «грубо все подається».

«Може, я не розумію демократію…Ну, не подобається мені. Я ж не впливаю на це. Я своєю справою займаюся. Іноді так грубо це все на телеканалах подається, ну, просто недобре», – сказав він.

За словами батька глави держави, раніше він дивився канали, які зараз під санкціями.

«Було. Зараз менше, перестав. Я зараз дивлюся Україна 24 та Україна. Може, я упереджено кажу, я батько, завжди переживаю за сина. Ну, я ці канали вже не дивлюся, напевно, місяці три, чотири», – розповів він.

Батько Зеленського додав, що він не знає, який є тиск, «але є ж межа».

«Так як його поливають, ні в одній країні такого немає. Мені так здається, може бути, я помиляюся. Мені прикро, що в нашій країні замість того, щоб один одного підтримувати, щоб витягувати цю країну, щоб зробити її більш багатою допомагати…Один бруд ллється», – сказав він.

Олександр Зеленський відповів на питання, чи варто забороняти канали, якщо «не подобається їхня риторика».

«Я не знаю, якщо це не відповідає дійсності, я б заборонив. Ось кажуть, корупція збільшилася в шість разів. А дивишся міжнародні результати – на три сходинки піднялася», – сказав він.

Джерело

Щойно! РНБО добило – батько Зеленського не став мовчати. Медведчук зблід – накрили всіх. Почалось